Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Αποσπάσεις στο τίποτα και στο ποτέ!

Ανακοινώθηκαν και φέτος οι αποσπάσεις ΚΦΑ (δείτε εδώ) στις Ομοσπονδίες. Για την ΕΟΠΕ οι αποσπασμένοι ΚΦΑ είναι 25 (ένας επιπλέον σε σχέση με τη περσινή χρονιά). Δεν θα σταθούμε στο προφανές, ότι οι περυσινές επιλογές δεν αξιολογήθηκαν, ούτε πρόκειται να σταθούμε στο αναξιόπιστο και διάτρητο σύστημα των επιλογών της ΕΟΠΕ που υιοθετήθηκε αυτούσιο.

Έτσι, δεν θα μάθουμε γιατί δεν αποσπάστηκαν εκ νέου οι κκ. Γεράνιος Σ. (Πάτρα), Θεοδωράκης Β. (Ιωάννινα), Καραβιδόπουλος Γ. (Θεσσαλονίκη), Μπούκουρας Γ. (Αργολίδα), Παπαδημητρίου Β. (Λάρισα) και η κα. Κουτσολία Μ. (Μεσσηνία), και αντικαταστάθηκαν από τους κκ. Τριανταφυλλόπουλο Χρ. (Αθήνα), Ρηγάκο Γ. (Σπάρτη), Νανόπουλο Γ. (Κορινθία), Φούσκα Π. (Θεσσαλονίκη), Γούλα Ε. (Τρίκαλα), Ναλμπάντη Α., Σπυρόπουλο Δ. (Πάτρα).

Η αδιόρατη «συναλλαγή» που κάνει η διοίκηση του Γιώργου Καραμπέτσου είναι ότι τις αποσπάσεις σε θέσεις, χωρίς ρόλους, χωρίς υποχρεώσεις και κυρίως χωρίς ωράριο, τις αποσπάσεις στο τίποτα και στο ποτέ, τις καρπώνονται όσοι έχουν θέση προπονητο-προέδρου σε ένα ή και περισσότερα σωματεία.

Τα «οικογενειακά» και τα ελεγχόμενα σωματεία τους όταν έρθει η ώρα θα ψηφίσουν για την ελπίδα της νέας αργομισθίας, που θα τους υποσχεθεί ο Γιώργος Καραμπέτσος. Ο Γιώργος Καραμπέτσος και η ΕΟΠΕ δεν ζητούν αποσπάσεις με κριτήρια επαγγελματικά ή χωροταξικά, αλλά με κριτήρια εκλογικά

Αυτή η θλιβερή «συναλλαγή» σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, τώρα φέρει την υπογραφή της νέας πολιτικής αθλητικής ηγεσίας και τη διαπίστωση ότι παραμένουμε όλα αυτά τα χρόνια, στο ίδιο έργο θεατές.

Αν ζούσαμε σε μια χώρα δικαίου, και τις επιλογές τις καθόριζαν οι πραγματικές ανάγκες και ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας, τότε οι αξιοκρατικές επιλογές, με συγκεκριμένα διαφανή κριτήρια, λίγων και ικανών, θα αποτελούσαν ένα σημαντικό όπλο της Ομοσπονδίας που θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να άλλαζε το χάρτη του βόλεϊ και να διαμόρφωνε νέες συνθήκες και δεδομένα για την ανάπτυξή του.

Στην περίπτωσή μας το σύστημα ΕΟΠΕ στη συντριπτική πλειοψηφία δημιουργεί και αναπαράγει ένα υποστηρικτικό μηχανισμό «βαστάζων» και «πρωτοπαλίκαρων» που αντισταθμίζουν την απουσία του αντικειμένου, με προσήλωση, υποταγή και πίστη.

ΥΓ. Οι οικονομικές απολαβές έχουν τη δική τους σημασία στην Ελλάδα της κρίσης, ιδιαίτερα όταν αποτελούν το «επιστέγασμα» και την επιβράβευση μιας προσπάθειας ακόμα και όταν αφορά την κατάκτηση εύκολων και βατών στόχων. Η αναφορά μας είναι για τον Ισπανό προπονητή (θυμηθείτε εδώ) που ενώ έφτιαξε το βιογραφικό του με το αζημίωτο, αποχωρίστηκε, με τη συναίνεση της ΕΟΠΕ, την εθνική ομάδα σε μια σημαντική στιγμή λίγες ημέρες πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Θυμηθείτε εδώ τις περσινές απολαβές (αμοιβή και πριμ) του Ισπανού προπονητή για να κατανοηθεί το μέγεθος της πρόκλησης που είχε η πράξη του και η συνένοχη στάση της ΕΟΠΕ, όχι μόνο για του Έλληνες συνάδελφούς του, αλλά για ολόκληρο το Ελληνικό βόλεϊ, που οι Εθνικές ομάδες αποτελούν την έκφραση του στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.