Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Προσλήψεις και χορηγίες

Χορηγία προανήγγειλε το δια περιφοράς πρακτικό του ΔΣ της ΕΟΠΕ, που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (δείτε εδώ), εξουσιοδοτώντας τον πρόεδρό της και συγκεκριμένη εταιρεία marketing, που είχε και από το παρελθόν πολύχρονη συνεργασία με την Ομοσπονδία και το τμήμα BeachVolley, σε από κοινού διαπραγμάτευση των οικονομικών όρων μιας χορηγίας χωρίς να αναφέρεται κάτι περισσότερο για τον όρο διαπραγμάτευση και για το τρόπο που μπορεί να επιτευχθεί αυτό.

Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι μετά από τρία χρόνια και την απώλεια της χορηγίας €100.000 από την ΣΤΟΙΧΗΜΑΝ και τη χορηγία της ΒΙΚΟΣ σε είδος, η διοίκηση της ΕΟΠΕ θα κατορθώσει να εξασφαλίσει χορηγό για τις Εθνικές ομάδες.

Προφανώς, η διοίκηση της ΕΟΠΕ δεν θα καλύψει τη ζημιά, που όλα αυτά τα χρόνια προκάλεσε η διάλυση του γραφείου marketing με την τοποθέτηση σε αυτό των δημοσιογράφων του γραφείου τύπου, αντί ειδικών με γνώση του αντικειμένου, η φυγή των χορηγών που κληρονόμησαν και η απώλεια χιλιάδων ευρώ, που είχαν σαν αποτέλεσμα να «δημιουργήσει» ένα μονοδιάστατο, κρατικοδίαιτο μοντέλο χωρίς προοπτική.

Τώρα με την προαναγγελία της χορηγίας, και αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση από την ΕΟΠΕ, για να αναφερθούμε στις λεπτομέρειες της, τουλάχιστον, ας ελπίσουμε, ότι αν εξασφαλιστεί θα είναι έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η παράλληλη πρόσληψη συνεργάτη στο τμήμα marketing με σύμβαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (δείτε εδώ) επιβεβαιώνει την ολέθρια πολιτική που εφαρμόστηκε με την ουσιαστική διάλυση του τμήματος από τη διοίκηση της ΕΟΠΕ, και το αδιέξοδο που οδηγήθηκε το άθλημα, όπως κατά καιρούς είχαμε επισημάνει.

Δεν γνωρίζουμε αν τη συγκεκριμένη πρόσληψη την επέβαλε κάποια συμβατική σχέση, επιθυμία της συνεργαζόμενης εταιρείας ή του χορηγού, ή το αίσθημα της απελπισίας που κατέλαβε τους διοικούντες από την παταγώδη αποτυχία του ανύπαρκτου προγράμματος χορηγιών.

Παρότι η στελέχωση του τμήματος marketing και η πρόσληψη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση μιας σοβαρής προσέγγισης του τομέα των χορηγιών, η ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος θα έδινε αξιοπιστία στο εγχείρημα.

Η απουσία ενημέρωσης, από την διοίκηση της ΕΟΠΕ, για τα δεδομένα της χορηγίας και της πρόσληψης, δεν βοηθάει στη διαμόρφωση ορθής κρίσης και συμπερασμάτων από τον κόσμο του αθλήματος.

Η ΔΙΚΗ εξασφάλισε το βιογραφικό του νεοπροσληφθέντα συνεργάτη ως υποψήφιου στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές  (δείτε φωτό) και εύχεται και ελπίζει από τη διοίκηση της ΕΟΠΕ έστω και αργά να πράξει το καθήκον της.