Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Η τηλεόραση είναι ο τρίτος γονιός

Είχε συνέχεια η επικοινωνιακή απόπειρα της ανύπαρκτης διοίκησης της ΕΟΠΕ να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απουσία της τηλεόρασης από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών, την κατακραυγή που προκάλεσε η απαξίωση της προσπάθειας των αθλητριών.


Η ΕΟΠΕ που «λησμόνησε» να διεκδικήσει τη συνδιαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μετά την απόφαση της ΕΡΤ για τηλεοπτική μετάδοση των εναπομεινάντων αγώνων, εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση συγχαίροντας όσους συνέβαλαν στην επίτευξη της μετάδοσης των υπολοίπων αγώνων.

Τι και ποιον ευχαριστεί η ΕΟΠΕ; Η ΕΡΤ στη προκειμένη περίπτωση όπως φαίνεται, δεν άλλαξε την αρχική προσφορά της σε ότι αφορά το κόστος της μετάδοσης, αφού θα προβάλλει 3 αγώνες λιγότερους χωρίς να βγει από τον αρχικό προϋπολογισμό της.

Η καθυστερημένη ενασχόληση με την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων από μέρους της ΕΟΠΕ, έκανε μεγαλύτερη ζημιά από το αγωνιστικό κέρδος των αγώνων. Η προβολή σε συνάρτηση με τα νικηφόρα αποτελέσματα, θα δημιουργούσε μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο και θα κέρδιζε φίλους το άθλημα κάτι που δεν συνέβη, αφού η αγωνιστική Ευρωπαϊκή παρουσία της Εθνικής ομάδας των γυναικών, έμεινε αυστηρά περιχαρακωμένη στο στενό κύκλο των ανθρώπων του αθλήματος.

Θυμηθείτε την αντίστοιχη προβολή του Μπάσκετ από τη δημόσια τηλεόραση,  όχι αγώνων Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά του τουρνουά «Ακρόπολις», για να κατανοήσουμε τη δύναμη της προβολής και τη δυναμική εξέλιξης που αναπτύσσουν τα αλλά αθλήματα. 

Ενώ η σημασία της προβολής ενός αθλήματος μέσω της τηλεόρασης είναι τόσο σημαντική στη διαμόρφωση των διαθέσεων των νέων ανθρώπων, που η τηλεόραση χαρακτηρίζεται ως ο τρίτος γονιός το δύσμοιρο βόλει πορεύεται ορφανό αφού  δεν τυγχάνει της ανάλογης προσοχής και προβολής από την Ομοσπονδία η εκπροσώπηση  και αναδειξή του, τόσο  σε Εθνικό επίπεδο με τα  πρωταθλήματα, όσο και  σε διεθνές  με την προβολή  της δράσης των Εθνικών ομάδων.

Αυτή την ανάγκη που η τηλεόραση αναδεικνύει φαίνεται να αγνοεί ο αθλητικός αναλφαβητισμός των διοικούντων την ΕΟΠΕ δημιουργώντας κενό που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί. 

Η ΕΟΠΕ σήμερα ακέφαλη, αδιάφορη και ουραγός των εξελίξεων έχει ως μοναδική μέριμνα την επικοινωνιακή διαχείριση του αποτελέσματος της δικής της απραξίας. Και αυτό είναι πλέον εμφανές και αυταπόδεικτο.