Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Ανικανότητα στην καθημερινότητα

Η αδυναμία της ΕΟΠΕ να υλοποιήσει στοιχειωδώς σωστά και αξιόπιστα μια διοργάνωση, τείνει να γίνει να γίνει παράδοση, ακόμη, και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα από τον Γιώργο Καραμπέτσο και τη διοίκησή του.

Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων -Νεανίδων σε οργανωτικό επίπεδο χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και ένα ευκαιριακό και στρεβλό προγραμματισμό.

Δεν θα σταθούμε στα κριτήρια και στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων ή στη διάρκεια των πρωταθλημάτων, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού για το γεγονός ότι αφήνουν αθλητές και αθλήτριες πολλούς μήνες σε αγωνιστική απραξία.

Θα σταθούμε στην απουσία προγραμματισμού που δημιουργεί παρενέργειες και προσβάλει την ομαλή διεξαγωγή και την αξιοπιστία των αγώνων.

Η πρόσφατη αποχώρηση του Απόλλωνα Πατρών από τους αγώνες της προημιτελικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος, λόγω προγραμματισμού, από την ΕΟΠΕ, διεξαγωγής, αναβληθέντα αγώνα της γυναικείας ομάδας του στο ίδιο διάστημα, ήταν ο λόγος της αποχώρησης σύμφωνα  με δήλωση -ανακοίνωση του Σωματείου.

Γιατί η ΕΟΠΕ δεν λειτούργησε με πρόβλεψη, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους; 

Αν αυτό συνέβαινε πρώτη φορά, θα ήμασταν επιεικείς, θεωρώντας το ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Όμως η πρακτική των διοικούντων την ΕΟΠΕ, επιβεβαιώνει την ανικανότητα, τη γραφικότητα και τη φαιδρότητα του τρόπου που ασκούν τη διοίκηση. 

Θυμηθείτε τι έγινε τη περασμένη χρόνια όταν:

-Η Ολυμπιάδα Πατρών χαρακτήρισε αλητεία την απόφαση να δοθεί η περσινή διοργάνωση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων στη Θεσσαλονίκη αμφισβητώντας τα κριτήρια επιλογής και στη συνέχεια έπεσε θύμα της αμάθειας και της άγνοιας των κανονισμών με το λάθος που έκαναν να χρίσουν 3ο τον 4ο Μίλωνα αντί της Ολυμπιάδας, ζητώντας τα μετάλλια πίσω για να τα δώσουν στους πραγματικούς δικαιούχους.

-Στο Αιγάλεω, που ανέλαβε την περυσινή τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων, μετά από πιέσεις τοπικού παράγοντα, μέλους του ΔΣ της ΕΟΠΕ, οι διοργανωτές ξέχασαν τα σημαιάκια των εποπτών στους αγώνες (θυμηθείτε εδώ).

-Στα μπαράζ ανόδου που έγιναν στη Μυτιλήνη (Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Ρόδος) ξέχασαν τα μετάλλια και το Κύπελλο και έκαναν απονομή με δανεικό αφού από τη ΕΟΠΕ δεν παραβρέθηκε κανείς (θυμηθείτε εδώ).

Για να μη ζήσουμε παρόμοια περιστατικά, που υποβαθμίζουν την εικόνα του αθλήματος και την προσπάθεια των σωματείων, οι ελπίδες μας έχουν εναποτεθεί στην τύχη.

Η ζωή αποδεικνύει καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το μέγεθος και τις πραγματικές διαστάσεις όσων έχουν την ευθύνη του αθλήματος.

Όσο και αν προσπαθούν οι δημοσιογράφοι του «γλυκού νερού» με στοχευμένες, κατευθυνόμενες δημοσιεύσεις να μας δείξουν, ότι ζούμε σε ένα όνειρο. Ένα είναι βέβαιο, ότι στο μέλλον θα δυσκολευτούν να αποδείξουν ότι δεν ήταν εφιάλτης.