Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Καραμπέτσος αυτοδιαψευδόμενος

Με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην προγραμματισμένη διοργάνωση του final 4 του Κυπέλλου γυναικών στις Σέρρες, 6-7 Απριλίου (δείτε εδώ) από την αστυνομική παρέμβαση και την απαίτηση λήψης και πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, που αφορούν και τη χωροταξία του γηπέδου για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων κυρίως λόγω της μικρής χωρητικότητας του γηπέδου (480 θεατών) επανήλθε στο προσκήνιο η απουσία σχεδίου, η έλλειψη προγραμματισμού που χαρακτηρίζει τον Γιώργο Καραμπέτσο και τη διοίκησή του.

Ο Γιώργος Καραμπέτσος όταν ανέλαβε τη διοίκηση της ΕΟΠΕ, θέλοντας να διαφοροποιηθεί από τη πολιτική της προηγούμενης διοίκησης, που είχε καθιερώσει οι διοργανώσεις του Κυπέλλου να γίνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Περιφέρεια και νησιά) με κριτήριο όχι τα μεγάλα γήπεδα, αλλά τη δυνατότητα να έρθουν οι πόλεις αυτές σε επαφή με την αφρόκρεμα του Ελληνικού βόλεϊ και τις κορυφαίες Ελληνικές ομάδες, στάθηκε απέναντι.

Προβάλλοντας μια σεβαστή διαφορετική άποψη για διοργανώσεις σε μεγάλα γήπεδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θέλησε να δημιουργήσει ένα άλλο προφίλ τοποθετούμενος αντίθετα σε αυτό που μέχρι τότε συνέβαινε.

Μετά τη διοργάνωση του f4 του Κυπέλλου γυναικών στη Γλυφάδα και των ανδρών στο Αλεξάνδρειο είχαμε αναφερθεί σχετικά στην αδυναμία διαχείρισης (θυμηθείτε εδώ), όταν ο Γιώργος Καραμπέτσος με δηλώσεις του απέκρυψε την αποτυχία των άδειων εξεδρών και υπερασπίστηκε τη συγκεκριμένη επιλογή, υιοθετώντας τη, ως αυτή που δείχνει το δρόμο του μέλλοντος.

Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Με την ολοκλήρωση του Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών, έκλεισε ο πρώτος κύκλος των φετινών διοργανώσεων της Ομοσπονδίας και όπως στην Γλυφάδα, στην αντίστοιχη διοργάνωση των Γυναικών έτσι και στο Αλεξάνδρειο το κλείσιμο της αυλαίας μας επιτρέπει να χαμογελάμε με αισιοδοξία για το μέλλον.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Ομοσπονδία τόλμησε να ξαναφέρει την τελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών σε ένα μεγάλο γήπεδο, όπως θεωρούμε ότι αρμόζει στο άθλημα μας και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε κερδίσαμε ένα μικρό πρώτο στοίχημα, αλλά ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε εκεί που επιθυμούμε, είναι μακρύς» (ολόκληρη η δήλωση εδώ).

Τι έκανε λοιπόν και προγραμμάτισε στη συνέχεια και για τα επόμενα δυο χρόνια ο Γιώργος Καραμπέτσος; Ποια διοργάνωση τόλμησε να ξανακάνει σε μεγάλο γήπεδο όπως αρμόζει στο άθλημά μας, σύμφωνα με τον ίδιο, σε άνδρες και γυναίκες;

Για να εκλεγεί, ισχυρίστηκε ακριβώς τα αντίθετα από όσα έκαναν οι προηγούμενοι και έταξε φύκια και μεταξωτές κορδέλες για μεγάλες διοργανώσεις.

Όταν ήρθε αντιμέτωπος με το πρόβλημα, όχι μόνο άλλαξε εντελώς, με σάλτο-κωλοτούμπα, τη στάση του, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση, επιλέγοντας μικρά γήπεδα στην περιφέρεια, αλλά δεν μπορεί ούτε αυτή την επιλογή του να φέρει εις πέρας.

Όταν οι υπεύθυνοι της ΕΟΠΕ επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις και προγραμμάτισαν τη διεξαγωγή της διοργάνωσης του Κυπέλλου των γυναικών στις Σέρρες, δεν αντιλήφθηκαν το πρόβλημα ασφαλείας που έθεσε η Αστυνομία (ευχόμαστε σύντομα να διευθετηθεί για να φιλοξενηθεί η συγκεκριμένη διοργάνωση σε μια πόλη με ιστορία στο άθλημα).

Αν το είχαν κάνει, και δεν επένδυαν στην  εκδρομική και τουριστική διάσταση της επίσκεψής τους, θα είχαν γίνει έγκαιρα διορθωτικές κινήσεις.

Στις διοργανώσεις των final 4 των κυπέλλων όπως και σε όλους τους τομείς ευθύνης η ΕΟΠΕ σπαταλά χρήματα σε ένα κύκλο δημοσιογράφων (μακιγιέρ και παρατρεχάμενοι) για να παρουσιάσουν μια ψεύτικη εικόνα, και να δώσουν το στίγμα ότι στο βόλεϊ με ένα μαγικό ραβδί όλα έχουν αλλάξει, νέοι δρόμοι έχουν ανοίξει και ζούμε το όνειρό μας.

Όμως, η πραγματικότητα, από μια επίσκεψη ή ένα τηλέφωνο στα γραφεία της ΕΟΠΕ, μέχρι τη ανάληψη της πιο μικρής διοργάνωσης, καθημερινά επιβεβαιώνει ότι το βόλεϊ έχει γυρίσει πολλά χρόνια πίσω και βρίσκεται καθηλωμένο και εγκλωβισμένο στις παθογένειές του, αφού αυτό εξυπηρετεί τους διοικούντες την ΕΟΠΕ για να διαιωνίζουν την εξουσία τους.