Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Και τα ρέστα; Παγωτά...

Δικαίωση και πανηγυρική επιβεβαίωση των αναφορών μας για τις διοργανώσεις των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων αποτέλεσε η πραγματοποίηση των αγώνων στη Θεσσαλονίκη.

Η μικροπολιτική που ακολούθησε ο Γιώργος Καραμπέτσος, δεν επιστρατεύτηκε για να βοηθήσει ομάδες, αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως είχαμε αναφερθεί σχετικά και σε προηγούμενη αναφορά μας. Η πολιτική των δύο μέτρων και δυο σταθμών, επισημάνθηκε εύστοχα και από άλλα μέσα ενημέρωσης (Δείτε εδώ).

Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε με την απουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ από τη βράβευση του Παναθηναϊκού, ως πρωταθλητή εφήβων, και την αντίστοιχη παρουσία του στις απονομές των νεανίδων για χάρη του προέδρου του ΣΕΠΠΕ (ο υιός του είναι προπονητής του ΠΑΟΚ), όπου βράβευαν αλλήλους.

Επιπλέον, άξια λόγου είναι η δήλωση του Γιώργου Καραμπέτσου, για το λαμπρό μέλλον του Ελληνικού βόλεϊ, που διαπίστωσε παρακολουθώντας τους αγώνες του τριημέρου. Η δήλωσή του θα μας βρει απολύτως σύμφωνους.

Απλώς δεν θα πρέπει να λησμονεί ότι αυτό δεν έγινε ξαφνικά, ούτε είναι προϊόν της διετούς διοικητικής θητείας του. Οφείλει να γνωρίζει, ότι οι σημερινοί έφηβοι και νεανίδες, που παρακολούθησε στα f4 του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, είναι αποτέλεσμα  προπονητικής διαδικασίας που δρομολογήθηκε αρκετά χρόνια νωρίτερα.

Αλήθεια, πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς και η πορεία των αθλητών να ήταν υπόθεση των δυο τελευταίων ετών; Καθορίστηκε και διαμορφώθηκε, όπως κάθε γενιά αθλητών-τριών, μέσα από επίπονη και μακροχρόνια δουλειά, αρχικά, των σωματείων, που συνδυάστηκε και ενσωματώθηκε στον προγραμματισμό των παρελθόντων ετών που είχε διαμορφωθεί από τους τότε υπευθύνους, αξιολογώντας και στοιχειοθετώντας όχι μόνο τα κριτήρια επιλογής τους, αλλά συνθέτοντας και τα στάδια προπονητικής διαδικασίας που οριοθέτησαν την εξέλιξή τους.

Τέλος σε ότι αφορά το ποσόν των €900 (Θυμηθείτε εδώ) που καταβλήθηκαν στον Γιώργο Καραμπέτσο και τον ταμία της ΕΟΠΕ Τάκη Καβαλιεράκη, ως έξοδα για τη φυσική τους παρουσία στα f4 της Θεσσαλονίκης, περιμένουμε να δούμε αν υπάρχουν ρέστα ή δαπάνησαν ολόκληρο το εγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Με την ευκαιρία θυμηθήκαμε τη δημόσια δέσμευση του Γιώργου Καραμπέτσου, ότι δεν θα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό της ΕΟΠΕ με διαμονή και διατροφή των μελών του Δ.Σ. παρά μόνο με τα απαραίτητα για τους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξή του για να θυμηθείτε την αξία των λόγων και των έργων του (για μείωση παραβόλων, εύρεση χορηγών, ισονομία και διαφάνεια). Απλά, για να μην ξεχνιόμαστε.