Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου

Η παρακμή, που σε καθημερινή βάση βιώνουμε στις αγωνιστικές δραστηριότητες της ΕΟΠΕ, δεν είναι θέμα μόνο του προσώπου που εφαρμόζει μια πολιτική, αλλά της διοικητικής κουλτούρας, του τρόπου σκέψης και των πρακτικών που έχουν βρει πρόθυμους, πιστούς ή και ευκαιριακούς εκφραστές.

Μετά την περίπτωση της παραβίασης των κανονισμών στην Κερατέα (Θυμηθείτε εδώ), από την τηλεφωνική παρέμβαση του προέδρου της ΚΕΠ/ΕΟΠΕ και ΕΣΠΑΑΑ, τι άλλο πλέον μένει να δούμε, όταν ο άνθρωπος που ετάχθη να υπηρετεί και να προστατεύει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, παραβιάζει τους κανονισμούς και στη περίπτωσή μας, επιβάλλει στους διαιτητές να πραγματοποιήσουν τον αγώνα χωρίς τις επικαιροποιημένες καταστάσεις αθλητών και χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα.

Δίχως να παραγνωρίζει κανείς την ανάγκη  οι αγώνες και τα αποτελέσματα να κρίνονται στα γήπεδα, οι κανονισμοί καθορίζουν την ομαλή, απρόσκοπτη και αδιαμφισβήτητη διεξαγωγή τους.

Το πλαίσιο των εξουσιών και της υπέρβασής τους, αυτή τη φορά για ένα αγώνα ευθύνης της ΕΣΠΑΑΑ, τους εκθέτει όλους, ακόμη και τη διαιτησία που υπάκουσε στην τηλεφωνική εντολή του Χρήστου Σύλλα, επιβεβαιώνοντας την αμφίδρομη σχέση εξάρτησης και επιβολής που έχει καθιερώσει ο Γιώργος Καραμπέτσος τα τελευταία χρόνια και φτάνει έως το αγωνιστικό επίπεδο παραβιάζοντας τον αυτόνομο ρόλο της διαιτησίας.

Βεβαίως, η στοχοποίηση του προέδρου της ΚΕΠ, εσχάτως, από συγκεκριμένο ενημερωτικό μέσο (Θυμηθείτε εδώ), που τώρα ανακάλυψε ότι ο συγκεκριμένος παράγοντας έχει διαλύσει την ομάδα του και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για το Ελληνικό βόλεϊ, πιθανότατα δρομολογεί ή προμηνύει εξελίξεις.

Κυρίως, προσπαθεί να παρουσιάσει ως  ενόχους, τους λοχίες, για αμβλύνει τις  πραγματικές ευθύνες του συνταγματάρχη, και να απενοχοποιήσει τη φιλοσοφία και κατεύθυνση που έχει επιβάλλει ο  Γιωργος Καραμπέτσος και οδήγησε τα πράγματα μέχρι εδώ.

Όμως, σε καμία περίπτωση, οποιαδήποτε εξέλιξη δεν αλλάζει την νοοτροπία και την κουλτούρα των ανθρώπων, τη συναλλαγή, το «ρουσφέτι», το χτύπημα στη πλάτη, το κλείσιμο του ματιού με νόημα. Όλα αυτά που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και την αξιοπρέπεια  μας και το χειρότερο εμποδίζουν την ορθόδοξη ανάπτυξη του αθλήματος μας.

Ας ελπίσουμε ότι το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου που εθιμικά γιορτάστηκε αυτές τις ημέρες, θα αναδείξει συμβολισμούς και θα ξορκίσει το κακό πνεύμα που περιβάλει την ΕΟΠΕ και στοιχειώνει το άθλημά μας.