Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Eπιστολή - καταγγελία

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια επιστολή αναγνώστη μας σχετικά με τη απουσία κοινού τρόπου επιμερισμού των εξόδων στους αγώνες της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων που διοργάνωσε η ΕΟΠΕ.

Η Επιστολή - καταγγελία του αναγνώστη, που ταυτόχρονα μας κοινοποιεί και τη σχετική επιστολή της ΕΟΠΕ, επισημαίνει τη διαφορετική αντιμετώπιση της ομάδας του Παμβοχαικού, όπου ενώ η μετακίνησή του γινόταν σε καθημερινή βάση δεν λήφθηκε υπόψη όπως και η συμμετοχή στα έξοδα διατροφής.

Δείτε την επιστολή της ΕΟΠΕ προς τα σωματεία:


Διαβάστε την επιστολή του αναγνώστη:

«Καλησπέρα σας

Αναγκάζομαι να σας στείλω την παρούσα επιστολή που έστειλε η ΕΟΠΕ στα σωματεία που συμμετέχουν στον Δ όμιλο του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων.

Αναμέναμε να υλοποιηθούν όσα περιγράφονται στην επιστολή αλλά μάταια.

Σε ερώτηση μας προς το τμήμα βόλεϊ του Μίλωνα εάν θα υπάρξει οικονομική συμβολή και προς το δικό μας σωματείο, έδειξαν πλήρη άγνοια και αφού πέρασαν λίγα λεπτά μας ενημέρωσαν ότι για τον ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟ δεν θα δώσουν κάτι. Ποιος άραγε ο λόγος να μας συμπεριλάβουν στην επιστολή ?? Η μετακίνηση από το Βραχάτι στην Αθήνα για τέσσερις ημέρες συν η διατροφή των αθλητών δεν έχουν κόστος για εμάς?? 

Δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά ούτε το σκεπτικό τους ούτε την προχειρότητα με την οποία πήραν τις όποιες αποφάσεις και να αποκλείσουν τον ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟ ή όποια άλλη ομάδα από ένα αναλογικό επιμερισμό της οικονομικής συμβολής. Όμως και για τον ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟ το κόστος κύριοι είναι υψηλό για την επί τεσσάρων ημερών μετακίνηση με λεωφορείο και διατροφή.

Σας ευχαριστώ πολύ»

Όπως θα καταλάβατε, η απουσία ξεκάθαρων κριτηρίων από την ΕΟΠΕ  και ερμηνεία αυτού που εννοούμε κόστος συμμετοχής (τι σημαίνει συμμετοχή στα έξοδα διαμονής/διατροφής) είναι ο βασικός λόγος παραβίασης της ισονομίας και κατηγοριοποίησης των ομάδων.

Ο παρανομαστής κοινός για τη διοίκηση της ΕΟΠΕ. Απουσία στοιχειώδους σεβασμού και προστασίας της προσπάθειας  αθλητών και σωματείων καθώς και ανικανότητα για την ομαλή διοργάνωση ακόμη και ενός ομίλου εφήβων.