Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ποιος φταίει;

Επαναλαμβάνεται μονότονα και αδιάκοπα η προσπάθεια από τον επικοινωνιακό μηχανισμό της ΕΟΠΕ να κρύψει τις προσωπικές του ευθύνες του Γιώργου Καραμπέτσου, για τον ευτελισμό των πρωταθλημάτων και την απουσία σεβασμού στο μόχθο των ομάδων και στην αντιμετώπιση της καθημερινότητάς τους.


Η Ελληνική περιφέρεια και τα νησιά βιώνουν την απόλυτη απαξίωση, αφού η ΕΟΠΕ, από τη μια πλευρά, επιλεκτικά ικανοποιεί αιτήματα ομάδων με στόχο τη διευθέτηση μικροπροβλημάτων (volleyleague γυναικών), ενώ από την άλλη, δεν δείχνει τον ανάλογο σεβασμό στα σωματεία που ταξιδεύουν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση και υποχρεώνονται δοκιμάζοντας τις αντοχές τους, να διαφυλάξουν και να υπερασπιστούν την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων, που η ΕΟΠΕ στην πράξη έχει καταπατήσει, παλεύοντας ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Θυμηθείτε εδώ την καταγγελία της ΓΕΗ για παραβίαση ισονομίας όταν δεν συμπληρώθηκε η κατηγορία με ομάδα της περιφέρειας. Δείτε εδώ την καταγγελία της Μεσσαράς για παράβλεψη των καιρικών συνθηκών και αποκλεισμό της ομάδας για ημέρες στην Αθήνα.

Αν σε αυτό προστεθεί και η συναισθηματικά φορτισμένη τοποθέτηση του προπονητή του Αίαντα Ευόσμου που αναφέρθηκε σε ολόκληρο το οικοδόμημα του βόλεϊ και τους ταγούς του (θυμηθείτε εδώ), είναι φανερό πως οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο την ΚΕΠ, που έντεχνα θέλουν να στοχοποιήσουν κάποιοι, αλλά  προσωπικά τον Γιώργο Καραμπέτσο, που χρησιμοποιεί το ΔΣ για να επικυρώνει τις ειλημμένες αποφάσεις του.

Η τοποθέτηση του Χρήστου Σύλλα, που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, στην Κεντρική Επιτροπή Πρωταθλημάτων δίνει, διαχρονικά, τη δυνατότητα στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ να αποφασίζει αυτός για όλα τα σοβαρά ζητήματα, η υπάλληλος της υπηρεσίας για τα δευτερευούσης σημασίας και  ο πρόεδρος της ΚΕΠ να λειτουργεί ως αλεξικέραυνο των αντιδράσεων, αφού έχει διασφαλιστεί η σιωπή του, ως αντάλλαγμα της θέσης που κατέχει.

Αλλά και η καταγγελία του προπονητή του Αίαντα ποιόν αφορούσε; Δεν έχει ευθύνη για τη κατάσταση που επικρατεί και ο πρόεδρος της ομάδας του, που είναι μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ; Τι απαντά ο συγκεκριμένος παράγοντας στη καταγγελία του προπονητή του; 

Αρκείται στη θέση του μέλους του ΔΣ, καμαρώνοντας στη συμπρωτεύουσα και εκχωρεί στον Γιώργο Καραμπέτσο την εξουσία να αποφασίζει ως ελέω Θεού μονάρχης.

Η αναζήτηση από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και διοικητικούς παράγοντες ενός αποδιοπομπαίου τράγου, της ΚΕΠ στην περιπτώσή μας, που θα αποπροσανατολίζει και θα αμβλύνει τις ευθύνες του Γιώργου Καραμπέτσου, είναι χρήσιμη μόνο στην πολιτική χωρίς αρχές, που σήμερα εφαρμόζεται και ακολουθείται. Απώτερος στόχος τους είναι να αποκρύψουν τις πραγματικές ευθύνες, που δημιουργεί η απουσία σχεδίου, ισονομίας και σοβαρότητας.

Αν λοιπόν, θέλουν να βοηθήσουν το βόλεϊ, οι κάθε λογής ανεύθυνοϋπεύθυνοι διοικούντες την ΕΟΠΕ και οι δημοσιογράφοι που τους σιγοντάρουν στη λογική της σκοπιμότητας, πρέπει  να σταθούν πάνω στα αντικειμενικά προβλήματα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία της Περιφέρειας και των νησιών. Να σταθούν δίπλα τους και να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας τους. Ας κάνουν έστω και σήμερα το πρώτο βήμα.