Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Στα όρη και στα οροπέδια

Στον απόηχο του αποκαλούμενου «πρωταθλήματος» snowvolley γίνεται η ευκαιριακή αποτίμηση του εορταστικού διημέρου από τα συμμετέχοντα και παρόντα μέσα ενημέρωσης.

Αποφεύγοντας οι ίδιοι να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τους προσκεκλημένους και φιλοξενούμενους και αποκρύπτοντας την παρουσία τους, για να μην εκτεθούν σε σχόλια, μέσα σε κλίμα υπερβολής και πρωτοφανούς ζήλου, οι αβανταδόροι της διοίκησης του Γιώργου Καραμπέτσου έπιασαν δουλειά.

Παρουσίασαν το snowvolley, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως επιθυμία των χορηγών και ως ανάγκη της αθλητικής κοινωνίας, που το επέβαλλε.

Η μεθόδευση συνεχίστηκε με την εθελοντική επιστράτευση, ενός «πρωτοπαλίκαρου» της διοίκησης Μαυρομάτη που προσδοκώντας τη «διάσωση» και την παραμονή του σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μηχανεύεται τρόπους για να δηλώσει τη συμπάθειά του στον Γιώργο Καραμπέτσο.

Είτε «τιμώντας» τις Εθνικές ομάδες, είτε παρουσιάζοντας τα χιονισμένα γήπεδα της πόλης του, είτε δηλώνοντας, ότι η διοργάνωση στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου απασχόλησε, ως γεγονός, 3000 άτομα που βρέθηκαν εκεί. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικές περιπτώσεις υπερβολής και συμμετοχής σε ένα προπαγανδιστικό μηχανισμό.

Βεβαίως οι αυτόπτες μάρτυρες αλλά και το φωτογραφικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα όχι μόνο δεν επαλήθευσε του λόγου το αληθές αλλά οι δηλώσεις για τους 3000 θεατές προκάλεσαν μάλλον... θυμηδία.

Στην πραγματικότητα, δεν έχει ξεκαθαριστεί, αν η προβολή του παραπάνω προσώπου και η αβανταδόρικη στήριξή του που επιχειρείται τον τελευταίο καιρό από συγκεκριμένη «δημοσιογραφική πέννα», αποτελεί αυτόνομη επιλογή (της «δημοσιογραφικής πέννας»), ως αποτέλεσμα μιας σχέσης που κτίστηκε εσχάτως ή είναι επιθυμία και εντολή του Γιώργου Καραμπέτσου, για τη δημιουργία μίας αμφίδρομης σχέσης.

Και αυτό το ερώτημα προκύπτει κυρίως γιατί, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ με τη στάση του είχε στοχοποιήσει το συγκεκριμένο πρόσωπο και του είχε αποδώσει ευθύνες για τη κακή λειτουργία του τμήματος Beach volley καθώς και για την επιλογή ταξιδιωτικού πρακτορείου, που σύμφωνα πάντα με το Γιώργο Καραμπέτσο, επιβάρυνε με υπερβολικές  χρεώσεις την ΕΟΠΕ. Όλα αυτά, κατά την προηγούμενη διοικητική θητεία του στην Ομοσπονδία.

Τι πραγματικά έχει συμβεί; Ήταν οι συγκεκριμένες «κατηγορίες» άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του Γιώργου Καραμπέτσου για να «θολώσει τα νερά»; Κατάλαβε ότι έκανε «λάθος» και προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου;

Αν τα λεγόμενά του Γιώργου Καραμπέτσου, που διακινούσε δεξιά αριστερά- και πάντα υπό μορφή διαρροών- είχαν βάση, τι μεσολάβησε και άλλαξε στάση και έκανε συμψηφισμό της υποστήριξης και των ευθυνών;

Εμείς παρότι αναρωτιόμαστε τι πραγματικά έχει συμβεί, στην ουσία δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την ευκαιριακή συνύπαρξη και συμμαχία. Από την πλευρά μας, καταγράφουμε με απογοήτευση, τα γεγονότα, την κατάσταση που επικρατεί και διαμορφώνεται με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις των ανθρώπων, τα προσωπικά κίνητρα και κάθε μορφή συναλλαγής, θεωρώντας ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά, υπονομεύουν το άθλημα και τις πραγματικές του ανάγκες και ότι σε κάθε περίπτωση η ζωή θα δείξει όλη την αλήθεια στο μέλλον.