Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Άκριτα αγωνιστικά κριτήρια

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της αποθέωσης του παραλογισμού, της σκοπιμότητας και της απαξίωσης της προσπάθειας των αθλητών από τους υπεύθυνους της ΕΟΠΕ.


Έχοντας κακοποιήσει κάθε έννοια αξιοπιστίας και φερεγγυότητας των πρωταθλημάτων και παραβλέποντας το γεγονός ότι γίνονται χωρίς τηλεοπτική προβολή, συνεχίζουν απτόητα τα πρωτοπαλίκαρα της ενημέρωσης να υπηρετούν μικροπολιτικές και να προκαλούν την κρίση μας, ακόμη και όταν κάποια πράγματα είναι εξόφθαλμα και προσβάλουν τη νοημοσύνη μας.

Αναφερόμαστε στη αρχικά επαναλαμβανόμενη πρακτική στο πρωτάθλημα της volleyleague, ολόκληρο τον πρώτο γύρο και όχι μόνο, η MVP της αγωνιστικής να μην συμπεριλαμβάνεται στη καλύτερη εξάδα.

Χαρακτηριστική, η περίπτωση της 14ης αγωνιστικής, όταν η αθλήτρια που κέρδισε 32 πόντους σε αγώνα και ανακηρύχθηκε MVP δεν κρίθηκε άξια, για να συμπεριληφθεί στη καλύτερη εξάδα, για λόγους που μόνο η ΕΟΠΕ γνωρίζει.

Αυτό προκάλεσε την επισήμανση και άλλων μέσων ενημέρωσης (Δείτε εδώ) που αναρωτήθηκαν τι άλλο πρέπει να κάνει μια αθλήτρια για να συμπεριληφθεί στην καλύτερη εξάδα.

Μετά το συγκεκριμένο «ρεζιλίκι» στη 15η αγωνιστική οι «βαρώνοι» της ενημέρωσης το διόρθωσαν και η αθλήτρια που ανακηρύχθηκε MVP, συμπεριελήφθη στη καλύτερη εξάδα.

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά ενός συγκεκριμένου τρόπου σκέψης που διατήρησαν όσο τους «έπαιρνε», και άλλαξαν στη συνέχεια, διαμορφώνοντας και συμπληρώνοντας το πάζλ των σκοπιμοτήτων που απέχει πολύ από την αγωνιστική δράση των γηπέδων.

Έτσι απαξίωσαν την ίδια την προβληματική στατιστική που μετ’ εμποδίων γίνεται και προβάλλεται ως αξιόπιστη.

Για να είμαστε ακριβείς, η παραπάνω πρακτική των διοικούντων, είναι συνειδητή και γίνεται για να μεγαλώσει και να διευρύνει το «νταραβέρι» των δημοσίων σχέσεων και της μικροπολιτικής, που αποτελεί συστατικό στοιχείο της κουλτούρας και λογικής του Γιώργου Καραμπέτσου.

Η τακτική που ακολουθήθηκε και πέραν του πρώτου γύρου η αθλήτρια που ανακηρύσσεται mvp να μην συμπεριλαμβάνεται στην καλύτερη εξάδα κατευθύνθηκε από τη διάθεση να μοιραστούν περισσότερα πρόσωπα και σωματεία, την ψευδαίσθηση της διάκρισης.

Η ταυτόχρονη περιφρόνηση της προσπάθειας των αθλητριών, με την υποβάθμιση της αγωνιστικής δράσης, μπαίνει σε συμψηφισμό και στη ζυγαριά για να ισορροπήσει με στοχευμένες «παροχές».

Δυστυχώς όταν αυτό που γίνεται στα γήπεδα και στους αγώνες μπαίνει στον παραμορφωτικό φακό της σκοπιμότητας των γραφείων και των κέντρων ενημέρωσης γίνεται εύκολα αντιληπτό για ποιόν επιπλέον λόγο το άθλημά μας απέχει πολύ από το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.