Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟ BEACH VOLLEY

Οι μεγαλοστομίες, τα μεγάλα ψέματα, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Γιώργου Καραμπέτσου αλλά και οι προσδοκίες που προσπάθησε να δημιουργήσει για το beachvolley, με την επανεκκίνηση που προανήγγειλε και την αλλαγή σελίδας μέσα από προσλήψεις διευθυντή, τεχνικών συμβούλων με κάρτες απεριορίστων διαδρομών (θυμηθείτε εδώ) και ενός αριθμού παρατρεχάμενων, διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα.

Όπως αποδείχτηκε οι προσλήψεις προσωπικού που πραγματοποιήθηκαν ή μεθοδεύεται να γίνουν στο μέλλον, έχουν μικροπολιτικά κίνητρα και καθαρά ρουσφετολογική διάσταση.

Αυτό που η ΔΙΚΗ σε όλους τους τόνους επεσήμανε για την απουσία στρατηγικού σχεδιασμού και ενδιαφέροντος για τις Εθνικές ομάδες, στηρίχτηκε στο δεδομένο ότι η μοναδική ενασχόληση των διοικούντων, είναι οι καλοκαιρινοί προορισμοί - σταθμοί του Πανελλήνιου πρωταθλήματος για να εκδράμουν οι ίδιοι και ο περίγυρός τους, επιβεβαιώνεται και επαληθεύεται πλέον κατηγορηματικά.

Το γεγονός ότι το δίδυμο των πρωταθλητριών προσπάθησε μόνο του και εξασφάλισε χορηγία για τη διεκδίκηση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, είναι αποδεικτικό της διοικητικής ανυπαρξίας, αδιαφορίας και ανικανότητας.

Οι δηλώσεις των δυο αθλητριών για τη χρονιά που πέρασε στη παρουσίαση της χορηγίας που συμπεριελάμβανε και αθλητές άλλων αθλημάτων και με εμφανώς απούσα την ΕΟΠΕ όπου καταγράφει τις προτεραιότητές της και αναδεικνύει τη μοναχική διαδρομή των αθλητριών. Διαβάστε τις δηλώσεις των αθλητριών στην παρουσίασή τους από το χορηγό (Αναλυτικά εδώ).

Η Κωνσταντίνα Τσοπούλου δήλωσε: «Το beach volley είναι από τα πολυέξοδα αθλήματα. Χρειάζεται να ταξιδεύουμε πολύ για να αγωνιζόμαστε σε τουρνουά του world tour προκειμένου να συγκεντρώσουμε βαθμούς για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η βοήθεια που λαμβάνουμε είναι πολύ σημαντική και είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς να είμαστε μέλη αυτής της ομάδας που έχει και αυτή το ελληνικό εθνόσημο».

Τέλος η συμπαίκτριά της Δήμητρα Μαναβή, είπε: «Πέρσι ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα και την Κωνσταντίνα ως μέλη της εθνικής ομάδας μπιτς βόλεί. Έπρεπε να πληρώνουμε οι ίδιες για όλα μας τα ταξίδια για να συγκεντρώσουμε βαθμούς για την Ελλάδα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε και φέτος να συνεχίσουμε έτσι».

Κατά τα άλλα η διοίκηση της ΕΟΠΕ αρκείται στις καλοκαιρινές και στις χειμερινές εξορμήσεις, αδιαφορεί για τις Εθνικές ομάδες που παλεύουν μόνες τους να διεκδικήσουν, μέσα από τη διάκρισή τους, ένα καλύτερο αύριο για το Ελληνικό βόλεϊ.

Κάποια πράγματα δεν αποκρύπτονται όσο ελεγχόμενη, κατευθυνόμενη και συστηματική είναι η προσπάθεια του Γιώργου Καραμπέτσου να παρουσιάσει τις οργανωμένες δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές στα Πανελλήνιο Σιρκουί του Beachvolley και τις «χαμογελαστές» φωτογραφίες ως επανεκκίνηση του αθλήματος.

Είναι σε όλους φανερό, ότι η πραγματικότητα απέχει παρά πολύ από τη στημένη και πλασματική εικόνα, που προβάλλουν. Αμφιβάλλει πλέον, κανείς;