Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ

Κρύβει και κρύβεται ο Γιώργος Καραμπέτσος. Στα κρυφά και με πλήρη αδιαφάνεια συνεχίζει να επεξεργάζεται τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στην ΕΟΠΕ.

Αφού σύρθηκε από τα δημοσιεύματα της ΔΙΚΗΣ να ζητήσει από τους ενδιαφερομένους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν αιτήσεις, επέλεξε να αποκρύψει τον πίνακα των αιτουμένων (πράγμα που δεν είχε κάνει την προηγούμενη σχολική/αγωνιστική περίοδο, θυμηθείτε εδώ) φοβούμενος ότι η γνωστοποίησή του θα αποκάλυπτε τη συναλλαγή σε σχέση με τα πρόσωπα που μεθοδεύει την απόσπασης τους.

Θα αποδεικνύονταν στη πράξη ότι δεν προτάθηκαν οι ικανότεροι με βάση το βιογραφικό και τα προσόντα αλλά οι άνθρωποι του μηχανισμού και του φαύλου κύκλου της συναλλαγής και της μετριότητας. 

Για το θέμα των αποσπάσεων θυμηθείτε αναφορές της ΔΙΚΗΣ εδώ, εδώ και εδώ. 

Απροκάλυπτα πλέον το σύστημα ΕΟΠΕ διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά της εποχής της «αστακομακαρονάδας».

Στο πλευρό του έχουν συνταχθεί όλοι όσοι σιτίζονταν από την εποχή της διοίκησης Μπελιγράτη μέχρι σήμερα.

Αντίθετα, πρόσωπα του ήθους του Βαγγέλη Κωβαίου, του Στέλιου Κούβαρη, του Νίκου Μακρή σε διοικητικό επίπεδο έμειναν μακριά από το αλισβερίσι που κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν.

Δυστυχώς, η διοίκηση Καραμπέτσου συσπείρωσε τα πρόσωπα που εξυπηρετούσαν διαχρονικά τα συμφέροντα, προσκολλημένοι πάντα στην ΕΟΠΕ.

Αυτή η ετερόκλητη συμμαχία των μικροσυμφερόντων αποτέλεσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη του αθλήματός μας. Το κράτησε έρμαιο του βολέματος και ενός ιδιότυπου πλέγματος εξουσίας μικρών ανθρώπων.

Η μυστικοπάθεια, το ρουσφέτι, η μη αξιοποίηση των ικανών, η «λούφα» κολλητών και φίλων με το καθεστώς των αποσπάσεων, είναι μια ενδεικτική και χαρακτηριστική περίπτωση της παθογένειας που περιγράψαμε.

Είναι η απάντηση γιατί το βόλεϊ έμεινε πίσω σε σχέση με τα άλλα αθλήματα. Ίσως γιατί έχει την ατυχία οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη του να είναι «κοντοί» για το ύψος των περιστάσεων που κλήθηκαν να υπηρετήσουν.