Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΟΙ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΟΠΕ

Αίσθηση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η απουσία των δυο μακιγιέρ του Γιώργου Καραμπέτσου από τα τελικά των masters στον Άγιο Νικόλαο. Η τυπική ενασχόλησή τους, αλλά με σημαντικές χρηματικές απολαβές, με το βόλεϊ σχολιάστηκε ανάλογα. 

Το γεγονός ότι στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, ο ένας, εκ των μακιγιέρ, απουσίαζε (άραγε με τι αιτιολογία) και ο άλλος ακολουθούσε το ιστιοπλοϊκό ράλι Αιγαίου (Δείτε εδώ και εδώείναι ενδεικτικό της στάσης τους απέναντι στο βόλεϊ, από το οποίο αμείβονται παχυλά για να το υπηρετούν.

Και οι δυο βρίσκονταν σε δουλειά του καναλιού που εργάζονται, πάντα σε βάρος του βόλεϊ, δηλαδή της ΕΟΠΕ που τους πληρώνει. Έτσι, άλλοι υπέμεναν τα ξεσπάσματα και την αυστηρότητα  του Αλέκου Παρασκευόπουλου, υπεύθυνου των διοργανώσεων beach volley, μιας και οι  προστατευόμενοι του Γιώργου Καραμπέτσου είναι στο απυρόβλητο αν και σιτίζονται από τα χρήματα που δεν έχει το άθλημα για τις «πολύτιμες» επικοινωνιακές «συμβουλές» τους στον πρόεδρο, απολαμβάνοντας, κατά τα αλλά, τον μήνα που τρέφει τους 11.

Βέβαια, με συνταγές από το χθες, ο υπεύθυνος του τμήματος έχει αποδεχτεί την ελέω Προέδρου αργομισθία τους, και «τρέχει» μόνο τον τρίτο δημοσιογράφο από το γραφείο τύπου, ενώ παράλληλα αξιοποιεί τους γνωστούς και μη εξαιρετέους αβανταδόρους της δημοσιογραφίας του «γλυκού νερού».

Υπάρχει μάλιστα σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πηγές της ΔΙΚΗΣ, προϋπολογισμός που ξεκινά από την επιλεκτική φιλοξενία στις διοργανώσεις δημοσιογράφων (περίπτωση έγκριτων του site της διαπλοκής) και προβλεπόμενο χαρτζιλίκι για την παρουσίαση και προβολή των διοργανώσεων.

Στην πράξη, όλα αυτά δεν έχουν καμία αξία και είναι πεταμένα χρήματα, γιατί δεν υπάρχουν Εθνικές Ομάδες, που να μπορούν να διεκδικήσουν για το άθλημα και τη χώρα μια θέση στον ήλιο.

Η διάλυσή τους από το Γιώργο Καραμπέτσο περιορίζει τη δράση του beach volley (και με την ανακάλυψη του snow volley) σε μια κοσμοπολίτικη εκδοχή του αθλητισμού και των καλοκαιρινών διακοπών των διοικούντων και του περίγυρου τους.

Όλα αυτά σε βάρος του αθλήματος των πραγματικών αναγκών του και της σκληρής καθημερινής μάχης που δίνουν τα σωματεία για την επιβίωση τους.