Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΕΛΟΥΝΤΑ : Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Κάθε προσπάθεια των πληρωμένων κονδυλοφόρων της ΕΟΠΕ, να εξωραΐσουν την εικόνα και την διοικητική ανικανότητα του Γιώργου Καραμπέτσου πέφτει στο κενό. Η ωμή πραγματικότητα προσγειώνει την απέλπιδα προσπάθεια των «μακιγιέρ» του, αλλά και μιας ομάδας παρατρεχάμενων που κατά τα άλλα «δημοσιογραφούν», συμψηφίζοντας τις καλοκαιρινές τους διακοπές με την πρωτοφανή στήριξη και συγκάλυψη της διοικητικής ανυπαρξίας.


Μετά την πρωτόγνωρη ανικανότητα να διοργανώσουν τις προγραμματισμένες γιορτές του Mini Volley για δυο συνεχόμενα χρόνια και της δράσης BE ACTIVE, χρεώνοντας στον καιρό την ευθύνη, η ανεπάρκειά τους ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας.

Το προγραμματισμένο Βαλκανικό Τουρνουά Ανδρών Γυναικών Beach Volley, στην Ελούντα, αυτό που ενώ αρχικά μετέφεραν την ορισθείσα ημερομηνία από Ιούνιο για Αύγουστο (Δείτε εδώ), στη συνέχεια οι ίδιοι το προανήγγειλαν 25 ημέρες πριν τη… διεξαγωγή του (Δείτε εδώ, Γιώργος Καραμπέτσος και Νεκτάριος Χαλβατζής), δημοσίευσαν στις 2 Αυγούστου το νέο στην ιστοσελίδα της CEV (Δείτε βασική φωτό κειμένου) και τελικά ματαιώθηκε χωρίς καμία επίσημη δικαιολογία.

Τι πραγματικά έγινε και οι ιθύνοντες ματαίωσαν το τουρνουά; Μήπως απαξιώθηκε από την απουσία συμμετοχής αθλητών και αθλητριών και από την έλλειψη ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού, που «έφτασε την χάρη μας» μέχρι την Βαλκανική Ένωση και την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία;

Βέβαια, αυτό που χαρακτηρίστηκε αρνητικά και προηγήθηκε του Βαλκανικού τουρνουά, ήταν η στάση των διοικούντων την ΕΟΠΕ στον τελευταίο σταθμό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στον Άγιο Νικόλαο, όπου δεν έφτανε που συνοδευόντουσαν από μέλη των οικογενειών τους, διεκδικούσαν και extra εξόδους, πληρωμένες από τους διοργανωτές, για τον εαυτό τους και την παρέα τους, καθώς δεν τους ικανοποιούσαν τα κουπόνια δωρεάν φαγητού που τους παρείχε ο Δήμος Αγ. Νικολάου.

Η θλιβερή εικόνα, που σχολιάστηκε ανάλογα στη φιλόξενη Κρητική γη, είναι ενδεικτική της ποιότητας αλλά και της πρόθεσης των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη του αθλήματος.

Ίσως αυτό εννοούσε ο τέως πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης, όταν μίλησε στη δημόσια τηλεόραση για επανεκκίνηση του αθλήματος στον τομέα των διοργανώσεων.

Τις δωρεάν διακοπές που επανέφερε η «επανεκκίνηση» της διοίκησης του Γιώργου Καραμπέτσου, για μια κατηγορία ανθρώπων που ταύτισαν την ύπαρξή τους, τη διασκέδαση τους, ακόμη και την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών και των ανιψιών τους με αυτό το δύσμοιρο βόλεϊ. Και αυτό είναι κάτι που πληρώνουμε μέχρι σήμερα.