Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΟΦΟ, ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ

Οι καθιερωμένες συνεντεύξεις τύπου για τις Εθνικές ομάδες γυναικών 13/8 στο Βόλο και ανδρών 14/8 (Παραμονή Δεκαπενταύγουστου) στην Αλεξανδρούπολη δίνουν το χαρακτήρα και το στίγμα της διοικητικής πρόθεσης σε σχέση με τη νέα πραγματικότητα που επικρατεί.

Έτσι, τα αντικειμενικά προβλήματα (τριμηνίτες προπονητές, ευρωπαϊκή απομόνωση, ελλιπής προετοιμασία, απουσία οργάνωσης) εξακολουθούν να υπάρχουν και να διογκώνονται, όμως ο καιρός πέρασε, και σε 10 ημέρες οι ομάδες αυτές θα πάψουν να υφίστανται στην σκέψη οποιουδήποτε ανθρώπου στην ΕΟΠΕ, μέχρι να ξαναμαζευτούν τα Χριστούγεννα.

Σε ότι αφορά την Εθνική γυναικών, οι μακιγιέρ αξιοποίησαν «επι-σκέψεις» παλιών αθλητριών που φωτογραφίζονται με την ομάδα και εύχονται καλή επιτυχία.

Η κουμπάρα του Βαγγέλη Περόπουλου (Λια Μήτση) και η σύζυγος του διευθυντή της ΕΟΠΕ (Ευγενία Γκορτσίλα) ήταν η αιχμή του δόρατος της εξωστρέφειας, έτσι όπως την αντιλαμβάνονται οι μακιγιέρ του γραφείου τύπου (μια οικογένεια είμαστε).

Από την άλλη πλευρά, σε ότι αφορά την Εθνική ανδρών, η κρίση δεν ξεπεράστηκε, ενώ τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Όλοι είναι σε αναμονή της ανακοίνωσης των αθλητών που θα επιλεγούν, για να φανεί ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» της κρίσης που προκλήθηκε από την απίθανη ιστορία παραίτησης του προπονητή και την αδυναμία των στελεχών της ομάδας (βλέπε κουμπάρος Γιώργου Καραμπέτσου) να διατηρήσουν την ηρεμία, στις τάξεις της.

Ο προπονητής με ή χωρίς τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ στο πλευρό του, θα κληθεί στη συνέντευξη τύπου να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του, την ψευτοπαράιτησή του, την κρυφή κλήση του γιού του, την απομόνωση βασικών στελεχών της ομάδας, τις ειρωνείες στους αθλητές σχετικά με τις επαγγελματικές τους επιλογές.

Αντίστοιχα, ο Γιώργος Καραμπέτσος, αν εμφανιστεί στη συνέντευξη τύπου, θα πρέπει να εξηγήσει αν καλύπτει όλες αυτές τις ενέργειες του προπονητή.

Όπως και να έχει, η ομάδα είχε να ανέβει έναν μικρό λόφο για την πρόκριση στις 24 ομάδες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 και ο Γιώργος Καραμπέτσος και οι συνεργάτες του κατάφεραν να χρειάζεται να ανέβει ένα βουνό.