Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Το έλλειμμα ηθικής και αξιοκρατίας που κυριαρχεί στη ΕΟΠΕ, ο τρόπος και τα κριτήρια της επιλογής αθλητών σε σχέση με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων, συμπεριλαμβάνεται στην επιστολή - καταγγελία αναγνώστη.

Η ΔΙΚΗ δεν θέλει να προσθέσει οτιδήποτε στην επιστολή του αναγνώστη. Η διαπίστωση κοινή για την πολύπλευρη κατάπτωση του αθλήματος που σήμερα γινόμαστε μάρτυρες.

Διαβάστε την επιστολή:

«Οικογενειοκρατία, αναξιοκρατία, σχεδιασμός στο πόδι και εξόφληση παλαιών γραμματίων. Περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα.

Η ομοσπονδία πετοσφαίρισης επανέφερε μετά από χρόνια το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων και η τελική φάση του έγινε στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα με τη τελική φάση είχε προγραμματιστεί και η έναρξη της προετοιμασίας στο Μουζάκι της Εθνικής Παμπαίδων, που στόχο είχε να διεκδικήσει το εισιτήριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που τελικά δεν κατάφερε.

Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν μετά από χρόνια και ο ομοσπονδιακός προπονητής κύριος Γιώργος Μπακοδημος δεν ήταν εκεί προκειμένου να δει και να αξιολογήσει παιδιά, που είτε του διέφυγαν της προσοχής του και ουδέποτε κλήθηκαν για δοκιμή, είτε βρίσκονταν εκεί και θα έπρεπε να δει σε συνθήκες ανταγωνισμού και στρες πώς συμπεριφέρονται αγωνιστικά.

Δεν ήταν εκεί διότι ο αδελφός του κύριος Περικλής Μπακοδημος και τα υπόλοιπα τζιμάνια της ΕΟΠΕ ,φρόντισαν να συμπέσει ταυτόχρονα η προετοιμασία της Εθνικής Παμπαίδων με την τελική φάση του πρωταθλήματος Παμπαίδων.

Αν και θα μπορούσε να πεταχτεί ο κύριος Μπακοδημος έστω για μια μέρα αφήνοντας στο πόδι του τους συνεργάτες του στο Μουζάκι ,που δόξα το θεό ήταν αρκετοί ,δεν το έκανε. Στα τελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων που συμμετείχαν πάλι παιδιά του 2003 και μάλιστα ένα στέφτηκε πρωταθλητής Ελλάδας με τη ομάδα του, στο Μοσχάτο, ο κύριος Μπακοδημος που εθεάθη για λίγο, δεν είδε τίποτα;

Πώς γίνεται παιδιά που με τα σωματεία τους δεν φτάνουν ούτε στη τετράδα των τοπικών τους πρωταθλημάτων να είναι στην επιλογή και άλλα που παίρνουν μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα να είναι αόρατα ;

Δεύτερο φάουλ του ομοσπονδιακού είναι ότι ενώ ουδέποτε απευθύνθηκε πρόσκληση στα σωματεία για παιδιά γεννημένα του 2005 να σταλθούν για αξιολόγηση , παιδί πρώην ομοσπονδιακού γεννημένο το 2005 κλήθηκε αξιολογήθηκε και έπαιξε στο τουρνουά της Κωνσταντινούπολης. Διαβάζοντας βέβαια και προηγούμενο άρθρο της δίκης για επιλεκτικές φιλοξενίες, σιγά σιγά το πάζλ συμπληρώνεται.

Αν λοιπόν το πρώτο πράγμα που μαθαίνει ένα παιδί στη χώρα μας εν έτη 2018 είναι ότι εκτός από ταλέντο πρέπει να έχεις και μπάρμπα στη Κορώνη η στην ΕΟΠΕ, που πάμε; Απίστευτα πράγματα από ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει σε σωματεία ούτε μία ώρα σε τμήματα ανάπτυξης και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα εξασφαλίσουν για άλλη μια χρονιά την απόσπαση τους στην ΕΟΠΕ κάνοντας τα χατίρια ,σε όσους έχουν ανάγκη».

ΥΓ. Εντύπωση προκάλεσε η δημοσιοποίηση μιας συνέντευξης του αρχηγού της Εθνικής μας ομάδας των ανδρών Γιώργου Πετρέα στα Αγγλικά μετά το νικηφόρο αγώνα της Εθνικής μας με το Λουξεμβούργο χωρίς να υπάρξει η αντίστοιχη απόδοση και μετάφραση στα Ελληνικά (Δείτε εδώ).

Με δεδομένο ότι κάποιες συνεντεύξεις στα Αγγλικά προωθούνται στη CEV, τόσο δύσκολο ήταν να αποδοθεί στα Ελληνικά από τους αργόμισθους μακιγιέρ η συνέντευξη; Είναι δυνατόν στο επίσημο site της ΕΟΠΕ να μην υπάρχει η συνέντευξη και στην Ελληνική γλώσσα;

Στο ζωικό βασίλειο οι μέλισσες αποβάλλουν τους κηφήνες από την κυψέλη. Στην ΕΟΠΕ του Γιώργου Καραμπέτσου, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, οι δυο «κηφήνες» του γραφείου τύπου ζουν και «βασιλεύουν»…