Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

ΟΙ «ΜΑΚΙΓΙΕΡ» ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Το αφήγημα της επόμενης ημέρας είναι έτοιμοι να αναπτύξουν οι «μακιγιέρ» του Γιώργου Καραμπέτσου. Ο σχεδιασμός τους για την ανάδειξη και προβολή της πρόκρισης των Ελληνικών Εθνικών ομάδων, αποκρύπτοντας τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από την αύξηση των ομάδων που προκρίνονται στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (από 16 σε 24) είναι κάτι που έχει σχεδιαστεί από καιρό.

Η λογική με την οποία στήθηκε η προπαγανδιστική εκστρατεία ξεκίνησε με πρόθεση να δοθεί πανηγυρικός τόνος στην εύκολη υπόθεση της πρόκρισης, αξιοποιώντας την παρουσία και την πορεία μας και στους Μεσογειακούς αγώνες.

Η προφανής προσπάθεια εστιάζεται να εμφανιστεί συμψηφιστικά ως νέα αρχή, μια πρόκριση, που η σημασία της θα κριθεί αγωνιστικά την επόμενη χρόνια.

Η δράση των δυο «μακιγιέρ» ξεκίνησε με πολλαπλή στόχευση τη δημιουργία εντυπώσεων και του σχετικού κλίματος, απέναντι στη πραγματικότητα της διετούς διολίσθησης των Εθνικών ομάδων στην παγκόσμια κατάταξη που οδήγησε η παρουσία του Γιώργου Καραμπέτσου στη ΕΟΠΕ.

Έτσι, στη πράξη τόσο μέσω του site της ΕΟΠΕ (και των φιλικά προσκείμενων) δίνοντας την κατεύθυνση της συνειδητής προπαγάνδας με αρθρογραφία τους, όπως του ενός «μακιγιέρ» (στο site του καναλιού που εργάζεται) στις 13/6/18, με τίτλο «Να ανοίξει την ...Πορταριά της Ευρώπης!» (Δείτε εδώ).

Αναφέρθηκε στους στόχους αποκρύπτοντας το λόγο που επιβάλλει την Ευρωπαϊκή διάκριση. Με το ίδιο αφελές ύφος που τον διακρίνει προαναγγέλλει τη δυνατότητα να ανοίξει η πόρτα της Ευρώπης συνδέοντάς αυτή την προοπτική, με την αγωνιστική προετοιμασία και όχι με τις δομικές αλλαγές στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο έτερος «μακιγιέρ» σχεδόν δυο μήνες αργότερα στο ίδιο site γράφει για την προοπτική της πρόκρισης μετά τις νίκες των Εθνικών ομάδων (Δείτε εδώ). Όλα αυτά χωρίς κανείς από τους δυο στις επώνυμες τοποθετήσεις τους, να προβάλλει τις πραγματικές παραμέτρους και διαστάσεις της ενδεχόμενης πρόκρισης και βέβαια αποκρύπτοντας την ιδιότητα που προκύπτει από την επαγγελματική και οικονομική σχέση τους με το γραφείο τύπου της ΕΟΠΕ.

Το γεγονός, ότι οι συγκεκριμένες αβανταδόρικες απόψεις έχουν κοστίσει χιλιάδες ευρώ στο ταμείο της Ομοσπονδίας, αυτό δεν θα εμποδίσει το Γιώργο Καραμπέτσο να συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος το νέο αφήγημα της Ευρωπαϊκής πρόκρισης.

Η ΔΙΚΗ στέκεται με όλο τον απαιτούμενο σεβασμό στις προσπάθειες των Εθνικών μας ομάδων καθώς και σε κάθε διάκριση των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων, ακόμη και όταν προκύπτει από την αλλαγή δομής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η ευνοϊκή συγκυρία αποτελεί μια ευκαιρία διάκρισης στην τελική φάση και η ευχή μας είναι να πραγματοποιηθεί. Είμαστε, όμως, απέναντι σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας μιας εικονικής πραγματικότητας από την ηγετική ομάδα της ΕΟΠΕ και τους «Ψευτοθόδωρους» του γραφείου τύπου.

Η επιθυμία να αλλάξει το βόλεϊ επίπεδο είναι κοινή σε όλους. Όμως απέχει πολύ το επιθυμητό σημείο, από το σημείο που σήμερα βρισκόμαστε, αφού τα τελευταία δυο χρόνια η ελεύθερη πτώση που προέκυψε με την απουσία από τις μεγάλες διοργανώσεις ήταν μεγάλη.

Η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι μια ευκαιρία να γίνει ένα βήμα μπροστά. Η συνολική αποτίμησή του θα φανεί στο μέλλον. Μέχρι τότε ας παραμείνουμε τουλάχιστον σοβαροί.