Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Η ΔΙΚΗ έχει τοποθετηθεί για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα πρωταθλήματα από την αντικειμενική αδυναμία της διοίκησης της ΕΟΠΕ, να την διαχειριστεί , καθώς  δείχνει να είναι θεατής των εξελίξεων. Αναγνώστης μας, με επιστολή του, επισημαίνει  το πρόβλημα  ενώ περιγράφει και αξιολογεί το σημερινό αδιέξοδο.

Η επιστολή αναγνώστη:

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

"Οι παλινωδίες της Διοίκησης Καραμπέτσου και του ίδιου προσωπικά, αφού τουλάχιστον όσον αφορά τα Πρωταθλήματα εμφανίζεται ο ίδιος ως φωτεινός παντογνώστης, καταργώντας ουσιαστικά την Κ.Ε.Π./Ε.Ο.ΠΕ. και ιδιαίτερα τον αχυράνθρωπο και καρεκλοκένταυρο Χρήστο Σύλλα, αλλά και οι διαφορετικές προτάσεις του προς τα σωματεία της Α2 Ανδρών, εντελώς διαφορετικές από τις αποφάσεις του Δ.Σ./Ε.Ο.ΠΕ., έχουν ξεπεράσει το στάδιο του μειδιάματος και της θυμηδίας και έφθασαν στο επίπεδο της γραφικότητας και της γελοιότητας.

Συγκεκριμένα:

1)Η δημιουργία της pre league στις Γυναίκες και η μη δημιουργία της στους Άνδρες, προέκυψε τυχαία χωρίς κανένα Διοικητικό σχεδιασμό και κρυμμένη πίσω από την μνημειώδη πράγματι περυσινή Προκήρυξη. Καμιά συνάντηση με τα σωματεία που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, κανένα πλάνο βοήθειας προς αυτά, καμιά οικονομική μελέτη, καμιά πρόταση αν την θέλει ή δεν την θέλει.

Αδέσποτα εντελώς τα σωματεία αποφάσισαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία όχι με αγωνιστικά αλλά με οικονομικά κριτήρια (βλέποντας κυρίως τις μετακινήσεις). Αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί pre league στους Άνδρες, που περισσότερο για αυτούς είχε προκηρυχθεί, και δημιουργία pre league στις Γυναίκες αφού μετά την δημόσια τοποθέτηση των σωματείων της Βόρειας Ελλάδας ότι δεν θα δηλώσουν συμμετοχή , τα επιλαχόντα σωματεία της Νότιας Ελλάδας προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν γιατί πλέον το κόστος μετακινήσεων ήταν μικρότερο από την παλιά Α2.

Έτσι δημιουργήθηκε pre league Νότου που σε βάθος χρόνου αν συνδυαστεί με τον τρόπο ανόδου από την Α2 Γυναικών οδηγεί σε εξαφάνιση από τον χάρτη την αντιπροσώπευση των σωματείων της Βόρειας Ελλάδας στις δύο πρώτες στην τάξη Εθνικές Κατηγορίες (καλά να πάθουν αφού δεν δήλωσαν σύμφωνα με το δόγμα Καραμπέτσου).

2) Επομένως οι βορειοελλαδίτες αφού δεν δήλωσαν συμμετοχή στην pre league ας εξοντωθούν στην Α2 Γυναικών, από την οποία θα υποβιβαστούν πολλαπλάσιες ομάδες από αυτές του Νότου και θα προβιβαστούν ελάχιστες, μέσα από διαδικασία μπαράζ ανόδου μεταξύ των Πρωταθλητριών της Β΄ Εθνικής / Εθνικού Περιφερειακού των πέντε Περιφερειών του Βορρά.

3) Στους Άνδρες ανάποδα το ανέκδοτο: Αντί να προκηρύξουν υποχρεωτικά pre league για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2018-2019, ακόμη και με λιγότερες ομάδες από δώδεκα, προκειμένου να έχουμε ισονομία αγωνιστική στα δύο φύλα (με δεδομένο την περηφάνια της Διοίκησης Καραμπέτσου για την δημιουργία pre league στις γυναίκες) τιμωρούν τις ομάδες του Νότου.

Ας υποβιβαστούν πολλαπλάσιες από τις ομάδες του Βορρά, έτσι για να μάθετε. Και δημιουργούν κανόνες ισότητας στους δύο υποομίλους τοποθετώντας στον Α1 υποόμιλο (τον μεγαλύτερο) τρεις νησιωτικές και τρεις Πελοποννησιακές ομάδες ενώ στον Α2 υποόμιλο δύο και δύο αντίστοιχα. Θερμά συγχαρητήρια και σε ανώτερα.

4) Η άνοδος από Β΄ Εθνική / Εθνικό Περιφερειακό στην Α2 στους Άνδρες θα γίνει όνειρο απατηλό για τις νησιωτικές ομάδες αφού θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν τους Πρωταθλητές των τριών από τις τέσσερες μεγαλύτερες Ενώσεις της χώρας σε αγώνες μπαράζ.

5) Η αύξηση στα όρια της στρατόσφαιρας των μειωμένων ή και καταργημένων προεκλογικά παραβόλων δεν θα ξενίσει κανένα αν συνοδευτεί με ασύλληπτη αύξηση του παραβόλου συμμετοχής.

6) Τα σωματεία που καλλιεργούν ανδρικό βόλεϊ δεν φθάνει μόνο που μειώνονται, αλλά και ποιοτικά και ποσοτικά (πολύ μικρός αριθμός τμημάτων παίδων και παμπαίδων που όλο και μειώνεται πανελληνίως) οδεύουν σε πλήρη εξαφάνιση, χωρίς η Διοίκηση Καραμπέτσου να μπορεί να τα βοηθήσει ή να τα εμπνεύσει. Γιατί: Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν".