Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Επιχείρηση «Ανάπτυξη»
Η θέση μας για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα παμπαίδων, παγκορασίδων είναι γνωστή και τεκμηριωμένη όπως και η ευθύνη της διοίκησης της ΕΟΠΕ για την καθιέρωσή τους.

Αυτό όμως που μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η επιστολή που έφθασε στις Ενώσεις με Μail, για την διεξαγωγή πανελλήνιου τουρνουά παγκορασίδων στην Λάρισα.

Διοργανωτής φέρεται η Αθλητική Ένωση Λάρισας (ΑΕΛ) με την περιφέρεια Θεσσαλίας. Σας την παραθέτουμε αυτούσια γιατί με την ανάγνωσή της προέκυψαν κάποιες παρατηρήσεις και ερωτηματικά.


1. Η πρόσκληση που στάλθηκε από το mail του Μπάμπη Καρασαρλίδη και κοινοποιήθηκε στις ενώσεις είναι σε γνώση της Επιτροπής Ανάπτυξης και προσωπικά του προέδρου της Αγγέλου Κυριακίδη ή αποτελεί άλλη μια πρακτική του κέντρου εξουσίας της Θεσσαλονίκης αντίστοιχη με το επιδοτούμενο πρόγραμμα μετρήσεων του Ατέρμονα;

2. Μοιάζει με κακόγουστο αστείο το ότι αναφέρονται ως συνδιοργανωτές η περιφέρεια και η ΑΕ Λάρισας και δεν καλύπτουν στο επίπεδο των εξόδων, τίποτα εκτός από τα νερά, την διαιτησία και την μεταφορά από το ξενοδοχείο στο γήπεδο.

Αυτό είναι το στοιχειώδες που καλύπτουν και στις τοπικές κατηγορίες τα σωματεία. Σε τι συνίσταται η συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας; Το κόστος που θα πληρώσουν τα σωματεία και η ελληνική οικογένεια είναι δυσβάστακτο.

Εκτός αν τα χρήματα της Περιφέρειας τα αξιοποιεί ο έτερος διοργανωτής (με δεύτερο mail ο Μπαμπης Καρασαρλίδης προτείνει αλλαγή ημερομηνίας για φτηνότερα ξενοδοχεία).   

Το ερώτημα που προκύπτει και καλείται η διοίκηση να απαντήσει είναι αν θεωρεί σκόπιμο και σωστό η ΕΟΠΕ να εμπλακεί σε μια τέτοια διαδικασία επ ωφελεία ενός σωματείου; Εκτός αν το συγκεκριμένο, αποτελεί άλλη μία εξόφληση προεκλογικού γραμματίου.

Εμείς νομίζουμε ότι η ανάπτυξη είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται ως επιχειρηματική δράση, και αυτό με την αιγίδα της ΕΟΠΕ.

Κάποτε όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.