Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΨΕΜΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Ο Γιώργος είναι πονηρός;
Κυκλοφόρησε η εγκύκλιος της ΕΟΠΕ για τις μετεγγραφές που όλοι περίμεναν με ανυπομονησία, κυρίως λόγω της προεκλογικής δέσμευσης του Γιώργου Καραμπέτσου για μείωση των παραβόλων με στόχο την ελάφρυνση των σωματείων.

Βέβαια για να είμαστε ακριβείς η υπόσχεση αυτή, απευθύνθηκε σε μια ομάδα σωματείων που ήταν επιρρεπή στο ψέμα και στον εύκολο και ανθόσπαρτο δρόμο που υποσχόταν ένας άνθρωπος που είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του.

Κι αν η αφέλεια ή ο κόσμος της ψευδαίσθησης συναντώνται σε απελπισμένους ανθρώπους, αυτό συνέβη και σε όσους έκαναν την ανάγκη τους ελπίδα.

Έτσι οι υποσχέσεις για μείωση των παραβόλων ήταν μια πραγματικότητα που σε κάποιους συνδυαζόταν με διαβεβαιώσεις για μία δωρεάν αθλητική περιβολή ή για κάποιες μπάλες και μια σειρά ανέξοδων και ευτελών υποσχέσεων, που σε μια άλλη εποχή, ίσως δεν θα έβρισκαν πρόσφορο έδαφος και πρόθυμους αποδέκτες.

Αν σε όλα προσθέσουμε και τις άδειες προπονητών που έδωσε με το «κιλό» ο ΣΕΠΠΕ, (η νομιμότητά τους θα τεθεί σε γνώση και υπό τον έλεγχο της ΓΓΑ) φτάσαμε στο επιθυμητό γι αυτόν αποτέλεσμα.

Η ΔΙΚΗ μέσα στον χρόνο θα δώσει περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενο και το πακέτο των παροχών που έταξε  και των  υποσχέσεων που έδωσε ο Γιώργος Καραμπέτσος (ενώ γνώριζε την κατάσταση της Ομοσπονδίας) για να υφαρπάξει την ψήφο των σωματείων.

Σήμερα δεν θα αρκεστούμε να προβάλλουμε τις υποσχέσεις που λίγο πολύ είναι γνωστές αλλά θα παραβάλλουμε τις εγκυκλίους (περυσινές και φετινές) όπου φαίνεται το μέγεθος της εξαπάτησης.

Μέχρι εχθές το παράβολο αφορούσε μόνο τις Εθνικές Κατηγορίες (Φώτο αριστερά). 

Tώρα; Το χαράτσι του Μr 1.000.000€ αφορά όλες τις κατηγορίες, ακόμη και τις Τοπικές. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ (Φώτο δεξιά).


















Γιατί τα παράβολα όχι μόνο δεν μειώθηκαν όπως υποσχέθηκε, αλλά στις  μετεγγραφές (ενός χρόνου) που στατιστικά τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, τα πολλαπλασίασε.