Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Πατρίκιοι και πληβείοι, Παιδιά και αποπαίδια.

Η φιέστα των τελικών του Πανελλήνιου σιρκουί του Beach Volley στο Άγιο Νικόλαο, αλλά και όσα προηγήθηκαν, επαναφέρουν στο προσκήνιο το μεγάλο κόστος που πληρώνει το Ελληνικό βόλεϊ για διοργανώσεις χωρίς επικοινωνιακό αντίκτυπο και ανταπόδοση στο άθλημα.

Η εμφάνιση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ μιας σειράς δαπανών αλλά και όσα διαδραματίζονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας βοηθούν στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. 

Δεν αναφερόμαστε στις καθόλου ευκαταφρόνητες δαπάνες των εθνικών ομάδων του Beach Volley, που διεκδικούν την Ολυμπιακή πρόκριση, αλλά στο κόστος που αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Οι προπαγανδιστικές παραπληροφορίες, που εντέχνως διαρρέουν οι ιθύνοντες της ΕΟΠΕ, ότι δεν υπάρχει κόστος στις διοργανώσεις, αφού το αναλαμβάνουν οι διοργανωτές, είναι ψευδείς. Οι διοργανωτές προφανώς και αναλαμβάνουν ένα μέρος του κόστους (διατροφή, φιλοξενία) αλλά δεν μπορεί να παραβλέπεται το πραγματικό μέγεθος των εξόδων που η συγκεκριμένη «υπερπαραγωγή» δημιουργεί.

Οι προσλήψεις προσωπικού όχι μόνο όσων εργάζονται σε ετήσια βάση, αλλά και συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, παλιών αθλητριών (θυμηθείτε εδώ), αθλητών, τεχνικών συμβούλων, προπονητών, βοηθών προπονητή, εκφωνητών (θυμηθείτε εδώ) και αυτό σε συνδυασμό με τις υπερωρίες του μόνιμου προσωπικού, εκτοξεύουν το κόστος σε δυσθεώρητο ύψη.

Αν σε αυτά προστεθούν, το κόστος μεταφοράς του εξοπλισμού, εργαζομένων, αθλητών, προπονητών, διαιτητών, παραγόντων και παρατρεχάμενων, όπως και την πληρωμή, δυο τηλεοπτικών παραγωγών, ως μη όφειλε η ΕΟΠΕ, βάσει της συμφωνίας με την ΕΡΤ, αντιλαμβάνεται κανείς τι στερείται το άθλημα, για την ανάπτυξη, τις Εθνικές ομάδες και τα πρωταθλήματα και πως παραμελούνται και περνούν σε δεύτερη μοίρα οι πραγματικές ανάγκες του.

Ειδικά, η πληρωμή των τηλεοπτικών παραγωγών, που δεν ανέλαβε η ΕΡΤ, για τα δυο masters και η ΕΟΠΕ υλοποίησε με δικά της έξοδα (θυμηθείτε εδώ), αποτελεί πρόκληση για τους παράγοντες των ομάδων που καθημερινά μοχθούν και εκτός από τα χαράτσια που πληρώνουν στη Ομοσπονδία, δίνουν τον οβολό και το χρόνο τους.

Απέναντι σε αυτούς είναι υπόλογη η διοίκηση της ΕΟΠΕ όταν βρέθηκαν αποκλεισμένοι, τρία χρόνια από τη δημόσια τηλεόραση. Τι επίσημη δικαιολογία υπάρχει όταν τόσο εύκολα πλήρωσαν τηλεοπτικές παραγωγές για το Beach Volley, που αρνήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για τις ομάδες της σάλας, ακόμη και στο διάστημα που προηγήθηκε της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Σε ποιούς οφείλει να λογοδοτήσει η συγκεκριμένη διοίκηση των καλοκαιρινών και για επίλεκτα μέλη της και οικογενειακών διακοπών; Υπάρχει τεκμηριωμένος λόγος και πειστική απάντηση για τη μονομερώς προνομιακή αντιμετώπιση των διοργανώσεων του Beach Volley σε βάρος των σωματείων και των Εθνικών πρωταθλημάτων;