Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Γιατί έκρυψαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

Άξια απορίας είναι η στάση του γραφείου τύπου της ΕΟΠΕ να μην προβάλλει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παμπαίδων (Κ17), που πραγματοποιείται στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Η πρώτη αναφορά και δημοσιοποίηση της διοργάνωσης, όπως και η ανακοίνωση του προγράμματος των αγώνων, ναι μεν έγινε στις 9/07 (δείτε εδώ), αλλά έκτοτε υπήρξε απόλυτη σιγή και σιωπή για τη συμμετοχή της Εθνικής Κ17 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού η επόμενη ανάρτηση έγινε μετά την ήττα μας από την Πορτογαλία (δείτε εδώ). 

Οι «επιτελείς» του γραφείου τύπου, έχοντας δώσει όλο το βάρος στις καλοκαιρινές διακοπές-εξορμήσεις τους με την αφορμή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Beach Volley και στην επικοινωνιακή του διαχείριση, «βομβάρδισαν» με συνεχείς αναφορές ασήμαντων και χωρίς προοπτική αγωνιστικών μονομαχιών, που το ενδιαφέρον τους περιορίζεται και αφορά μόνο τους συμμετέχοντες και σε καμία περίπτωση το άθλημα και την εξέλιξή του.

Η ανάδειξη της σημασίας, η προετοιμασία και η συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας Κ17 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αν και στέρησε από τους αγώνες των ομάδων τους όλους τους νεαρούς διεθνείς, στο πολυδιαφημισμένο για την αναγκαιότητά του, Πανελλήνιο πρωτάθλημα, δεν είχε από την ΕΟΠΕ την ανάλογη υποστηρικτική προβολή.

Υπάρχει κάποια πειστική δικαιολογία για αυτή την κρυψίνοια; Την υπαγόρευσε και την επέβαλε κάποιος ή η θερινή ραστώνη των διοικούντων και παρατρεχάμενων έτσι όπως την έχουμε καταγράψει και περιγράψει στη διάρκεια της θητεία τους;