Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ο νέος ΓΓΑ

Η τοποθέτηση του Γιώργου Μαυρωτά στη θέση του ΓΓΑ ήταν μια από τις εκπλήξεις της νέας κυβέρνησης. Το γεγονός ότι ανέλαβε αυτή τη θέση ευθύνης ενώ δεν προέρχεται από το κομματικό χώρο του κυβερνώντος κόμματος, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος πρόβαλλε ως ένας εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του δικού του κόμματος (Ποτάμι) μεγαλώνει το εύρος της έκπληξης και έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Παρά τη βεβαιότητα, ότι η χάραξη της πολιτικής είναι ζήτημα κεντρικής κυβερνητικής ευθύνης, όπου την κύρια ευθύνη υλοποίησής της έχει ο αρμόδιος υπουργός, παραμένει ερωτηματικό, αν ο Γιώργος Μαυρωτάς θα έχει ουσιαστικό λόγο ή θα αποδεχτεί να παραμείνει έχοντας διακοσμητικό ρόλο, όπως πλείστοι προκάτοχοί του.

Επιθυμώντας να μείνουμε αισιόδοξοι στεκόμαστε στα θετικά της συγκεκριμένης επιλογής και στο ότι είναι ένας άνθρωπος σοβαρός με πλούσιο βιογραφικό προερχόμενος από τον αθλητισμό, που γνωρίζει τις ανάγκες αλλά και τις παθογένειες του.

Η διαδρομή του ως βουλευτής, ανεξάρτητα ιδεολογικών και πολιτικών διαφόρων που μπορεί κάποιος να έχει μαζί του, επιβεβαίωσε τα παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ήταν ο ένας εκ των δυο βουλευτών, που έκανε επερώτηση στη Βουλή για όσα έχουμε κατά καιρούς καταγγείλει για το διάτρητο καθεστώς των αποσπάσεων, με την απουσία κριτηρίων και αξιοκρατίας στις αποσπάσεις των ΚΦΑ στις Ομοσπονδίες (θυμηθείτε εδώ).

Ελπίζουμε η τοποθέτηση του Γιώργου Μαυρωτά στη θέση του ΓΓΑ να συμβάλλει στη διαμόρφωση καλύτερων όρων για τον αθλητισμό και το πολύπαθο άθλημά μας. Ευχόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση να γίνει εμφανές το στίγμα του.