Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

Ερωτηματικά δημιουργούν οι δυο νέες αναρτήσεις της ΕΟΠΕ, με αντικείμενο την πληρωμή των τηλεοπτικών παραγωγών του Beach Volley. Η δημοσιευμένη αναδρομικά, απόφαση της ΕΕ 8/7/19, για το τουρνουά master στο Αντίρριο, με κόστος €2600 συν ΦΠΑ (δείτε εδώ) και η απόφαση της ΕΕ 16/7/19, για τη διοργάνωση της Αρχαίας Ολυμπίας, με κόστος  €2.600 (που το αναλύουν €2.100 ως παραγωγή και €500 έξοδα μετακίνησης) συν ΦΠΑ (δείτε εδώ).

Η ασυνέχεια των διοικητικών πεπραγμένων και η ασυνέπεια λόγων και έργων, σε σχέση με όσα έχουν ανακοινωθεί και όσα δυστυχώς καθημερινά διαπιστώνουμε ότι εφαρμόζουν κάνει προφανές ότι στην ΕΟΠΕ, οι παράγοντες, «δεν καταλαβαίνουν που πατούν και που πηγαίνουν».

Δεν θα γίνουμε μονότονοι επαναλαμβάνοντας όσα κατά καιρούς έχουμε επισημάνει και τις επιφυλάξεις για τη συμφωνία με την ΕΡΤ, αλλά και τις προβλεπόμενες χρηματικές απολαβές που αυτή αναφέρει (€150.000), συμπεριλαμβάνοντας και τις διοργανώσεις (masters) του Beach Volley.

Δεν θα σταθούμε στο αγωνιστικό επίπεδο των διοργανώσεων. Άλλωστε, ο κόσμος του αθλήματος μπορεί να εξάγει ασφαλή και αξιόπιστα συμπεράσματα για αυτό, γνωρίζοντας τις παρουσίες αλλά και τις απουσίες των εθνικών ομάδων από τις διοργανώσεις και τη συνολική εικόνα που κάθε χρόνο διολισθαίνει αγωνιστικά.

Δεν θα επισημάνουμε τις «σπατάλες» που εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ανατρέχοντας στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στις δαπάνες όπου ευνοήθηκαν λόγω της προεκλογικής συγκυρίας (αυξημένη τακτική και έκτακτη επιχορήγηση), ούτε στην αναντιστοιχία της κοσμοπολίτικης διαμονής και φιλοξενίας ενός διοικητικού κύκλου ανθρώπων, με την διαρκώς υποβαθμισμένη ποιότητα της αγωνιστικής δράσης και την αξίας των συμμετασχόντων αθλητών -τριών.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να καταγράψουμε και να σταθούμε στη νέα κατάσταση που προσδιόρισε η πληρωμή των παραγωγών, καταγγέλλοντας τη νέα πραγματικότητα, που επέβαλαν οι διοικούντες την ΕΟΠΕ, με αποφάσεις της ΕΕ (ούτε καν του ΔΣ) και όσα εν κρυπτώ διαμόρφωσαν, όταν σιωπηλά αποφάσισαν να πληρώνουν τις παραγωγές κάνοντας ανενεργά τα οφέλη της συμφωνίας με την ΕΡΤ.

Είναι αμείλικτα τα ερωτήματα, που, πως και γιατί χάθηκε η συγκεκριμένη συμφωνία, πως οδηγηθήκαμε στην πληρωμή της τηλεοπτικής παραγωγής και γιατί προέκυψε για τα δυο τελευταία masters, ενώ δεν ίσχυσε για τα πρώτα.

Πως υπερασπίστηκε την υπογραφή του στη συμφωνία με την ΕΡΤ ο Γιώργος Καραμπέτσος και αν άλλαξε κάτι, πως διαχειρίστηκε την αλλαγή και πότε σκόπευε να ενημερώσει τον κόσμο του αθλήματος;

Γιατί πορεύεται χωρίς αρχές, κατεύθυνση και πυξίδα και ευκαιριακά άγεται και φέρεται ταλαιπωρώντας και υποβαθμίζοντας το ήδη ταλαιπωρημένο άθλημά μας; Γιατί;