Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Η διοίκηση της «ξεπέτας».

Η λογική που χαρακτηρίζει όλες τις αποφάσεις της διοίκησης της ΕΟΠΕ είναι η προχειρότητα, η απουσία σχεδιασμού και ένα σκεπτικό που επιβάλλει να είναι μόνιμα στραμμένο το ενδιαφέρον των διοικούντων, στην επιφάνεια των πραγμάτων και όχι στην ουσία τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Beach Volley και η τελευταία μας αναφορά για το χαμηλό αγωνιστικό επίπεδο των αγώνων. Οι «φωστήρες» της ΕΟΠΕ προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και την κοινή διαπίστωση ότι αντιμετωπίστηκε αδιάφορα το αγωνιστικό κομμάτι και δόθηκε έμφαση μόνο στη κοσμοπολίτικη αξιοποίηση των διοργανώσεων.

Έτσι, άσκησαν ισχυρές πιέσεις στις αθλήτριες των Εθνικών ομάδων, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στα τελικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στον Άγιο Νικόλαο, για να μη χαλάσει η φιέστα της ανάδειξης του πρωταθλητή και των φωτογραφιών της στέψης.

Αγνόησαν τον προγραμματισμό και τις δαπάνες που έγιναν για την Ολυμπιακή πρόκριση των συγκεκριμένων ομάδων και με πρόσκαιρο στόχο την αγωνιστική αναβάθμιση του τελικού, θέτουν σε κίνδυνο τον προγραμματισμό των Εθνικών ομάδων.

Το ερώτημα όμως παραμένει: Μπορεί να παραγραφεί η αγωνιστική υποβάθμιση, με την παρουσία των διεθνών αθλητριών στα τελικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος και να συμψηφιστεί η απουσία προγραμματισμού, εξαιτίας της συνολικής θερινής ραστώνης που αρκέστηκαν να βρίσκονται, με «μπαλώματα» της τελευταίας στιγμής;

Στον αντίποδα της καλοπέρασης και των καλοκαιρινών διακοπών του Beach Volley, ορίστηκε η κλήρωση όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 στα γραφεία της ΕΟΠΕ στις 14:00.

Απασχολημένοι όλοι, διοικούντες και ακόλουθοί τους, με την εκδρομική λογική των Masters, δεν βρήκαν χρόνο για να δοθεί η αρμόζουσα βαρύτητα στη κλήρωση των Εθνικών πρωταθλημάτων. Οι διοικούντες την ΕΟΠΕ επιθυμούν σε μια και μισή ώρα, από τις 14:00 έως 15:30, να «ξεμπερδεύουν» με συνοπτικές διαδικασίες με την κλήρωση, για τη volleyleague, την pre league και Α2 γυναικών αλλά και την Α2 ανδρών που θα διεξαχθούν στα γραφεία της ΕΟΠΕ.

Δείχνουν ότι κουβαλούν ένα «βάρος» που βιάζονται να ξεφορτωθούν. Τα εθνικά πρωταθλήματα και τα σωματεία που συμμετέχουν σε αυτά, παρότι είναι οι στυλοβάτες και αιμοδότες του αθλήματος, τόσο για την ανάπτυξη όσο και για τις Εθνικές ομάδες και επί της ουσίας αποτελούν το ίδιο το άθλημα, στα χρόνια του Γιώργου Καραμπέτσου, κατάντησαν ο φτωχός συγγενής του.

Δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, βιώνοντας την απόλυτη απαξίωση της προσπάθειας των σωματείων που πληρώνουν μέσω των χαρατσιών, που διπλασίασε, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις του, ο Γιώργος Καραμπέτσος, τη λειτουργία της ΕΟΠΕ και υφίστανται το τίμημα της διοικητικής ανυπαρξίας που με διαδικασίες «ξεπέτας» δρομολογεί ντάλα μεσημέρι, σε χρόνο ρεκόρ, τις κληρώσεις όλων των πρωταθλημάτων που διοργανώνει. 

Μένει να δούμε την Τρίτη, τις φιγούρες των πρόεδρων της ΕΟΠΕ και της ΚΕΠ, με την παρουσία τους να επιβεβαιώνουν την ατυχία του αθλήματος να είναι αυτοί οι επικεφαλείς του.