Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Παρατυπίες, παρανομίες, Stop

Διακριτικά και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, σταθήκαμε στη διπλή σύμβαση εργασίας (θυμηθείτε εδώ) που εμφάνισε η διοίκηση της ΕΟΠΕ, αρχικά με ένα φυσικό πρόσωπο, και στη συνέχεια, σε νέα ανάρτηση, με άλλο φυσικό πρόσωπο με παρόμοιο επώνυμο, για την ίδια εργασία, στο ίδιο διάστημα.

Περιμένοντας μια απάντηση και μια λύση για ένα πρόβλημα που παραμένει υπαρκτό και με εμφανές έλλειμμα νομιμότητας, αφού ούτε στον ιδιωτικό τομέα, πόσο δε μάλλον στο δημόσιο, δεν μπορεί να εργάζεται κάποιος, ενώ στη σύμβαση εμφανίζεται άλλο φυσικό πρόσωπο (συγγενικό ή έστω με παραπλήσιο όνομα) που εισπράττει την αμοιβή και τα ασφαλιστικά οφέλη.
Φανταστείτε μια καταγγελία ή ένας επιτόπιος έλεγχος (στο Αντίρριο για παράδειγμα από όπου και η φωτό) ή στις επόμενες διοργανώσεις του Beach volley, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, τι κινδύνους δρομολογεί και σε ποιές περιπέτειες θα οδηγήσει την ΕΟΠΕ, η διαπίστωση και επιβεβαίωση της παράτυπης - παράνομης απόφασης.

Δεν θα σταθούμε στην πιθανότητα του καθόλου ευκαταφρόνητου προστίμου για την Ομοσπονδία και στις πειθαρχικές και διοικητικές διαστάσεις του παραπτώματος που είναι προδιαγεγραμμένες σε μια τέτοια περίπτωση.

Υπάρχει και η ηθική που οφείλει να πρεσβεύει ένας επιχορηγούμενος με τα χρήματα του Ελληνικού λαού δημόσιος φορέας. Και αυτό είναι κάτι που οι διοικούντες την ΕΟΠΕ πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν συμψηφίζεται, δεν απαιτεί στοιχειώδη κρίση για να αξιολογηθεί και δυστυχώς δεν παραγράφεται από τη μνήμη μας, ακόμη και όταν το επιβάλλει η ελαστική συνείδηση αυτών που το υλοποίησαν.

Ελπίζουμε, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, όποιος/α έχει σύμβαση, ο ίδιος/α να εργάζεται, για να μην χρειαστεί να επανέλθουμε.