Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Preleague: Μία (ακόμα) χαμένη ευκαιρία;

Από την προηγούμενη διοίκηση υπήρχε πρόβλεψη δημιουργίας preleague στους άνδρες, ανάλογη με αυτή που υλοποιήθηκε στις γυναίκες, και η νυν διοίκηση της ΕΟΠΕ την εγκατέλειψε (θυμηθείτε εδώ). Τώρα, μετά από τρία χρόνια, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς, επανέφερε στους κανονισμούς την συγκεκριμένη πρόβλεψη για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Χωρίς καμία αιτιολόγηση για το διάστημα που μεσολάβησε και βιώσαμε με διοικητικούς αυτοσχεδιασμούς, τη σαλαμοποίηση των πρωταθλημάτων, με ομίλους και υποομίλους, που αλλοίωναν την αγωνιστική δράση των ομάδων, αφού οδηγούσαν σε βαθμολογικούς ακροβατισμούς.

Αποτέλεσμα όλως αυτών ήταν οι αθρόες αποχωρήσεις ομάδων καθώς και αναστολές λειτουργίας ανδρικών τμημάτων σωματείων. Η κατάσταση έφτασε σε αδιέξοδο όπως αναλυτικά έχουμε περιγράψει (θυμηθείτε εδώ).

Μετά από τριετή διοικητική περιπλάνηση ο Γιώργος Καραμπέτσος και αφού εξάντλησε όλες τις σχεδιασμένες, στο πόδι, λύσεις που υπήρχαν, οδηγήθηκε στην απόφαση που αποτυπώθηκε στους κανονισμούς για τη δημιουργία της preleague, στους άνδρες.

Όμως, ακόμα και αυτή την υποχρεωτική κίνηση την παρουσιάζει ως μία λύση σχεδιασμένη στο πόδι, αφού δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση με τις ομάδες, για να αναλυθούν τα δεδομένα και οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν τα σωματεία, να εκφράσουν τη γνώμη τους και να αναζητηθούν οι συμπληρωματικές κινήσεις με τις οποίες θα μπορούσε, υποστηρικτικά, να συμβάλει η ΕΟΠΕ για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών.

Η υλοποίηση όμως της preleague στους άνδρες, απαιτεί τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών από το Γιώργο Καραμπέτσο για να μην οδηγηθούμε σε πισωγύρισμα (μη δήλωση συμμετοχής απαιτούμενων ομάδων).

Χρειάζεται έστω και εκ των υστέρων ενημέρωση των ομάδων, ανοικτός διάλογος καθώς και κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των αντικειμενικών εμποδίων (κυρίως οικονομικών) που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη νέα πραγματικότητα.

Αν η ΕΟΠΕ σταθεί αδιάφορα και θεωρήσει ότι έχει επιτελέσει τη υποχρέωσή της, μόνο με την τυπική πρόβλεψη δημιουργίας της preleague αλλά και των ομίλων της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών, που θα ακολουθήσουν την εξέλιξη αυτή, πολλά προβλήματα θα έρθουν στη επιφάνεια που θα μπορούσαν να προβλεφθούν και να λυθούν.

Αν πάλι, σήμερα, τα αγνοήσουν και κρυφτούν πίσω από αυτά, θα πλήξουν στο μέλλον την αξιοπιστία αλλά και την επιτυχία του ίδιου του εγχειρήματος.

Ας πράξει λοιπόν το αυτονόητο ο Γιώργος Καραμπέτσος, τουλάχιστον αυτή τη φορά, για να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Ας το πράξει πριν είναι πολύ αργά.