Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Bρήκαμε την ΕΡΤ

Η πάγια και τακτική αναφορά μας στο Ελληνικό βόλεϊ, η επικαιροποίηση των προβλημάτων, των παθογενειών και της διοικητικής ανικανότητας δεν αποτελεί τη μοναδική μας μέριμνα, όταν μάλιστα αυτή είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού, από την καθημερινή πρακτική και τα πρόσωπα που συνθέτουν το παζλ της κεφαλής του αθλήματος.

Ο στόχος μας, μέσα από τις αναρτήσεις μας, είναι να προσφέρουμε υπηρεσία στο άθλημα ενεργοποιώντας τους ιθύνοντες στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, και να δείξουμε το δρόμο, κάνοντας τις στοιχειωδώς απαραίτητες ενέργειες για ήδη «κατοχυρωμένες συμφωνίες» που έχουν επισήμως αναγγελθεί.

Το δημοσίευμά μας με το ερώτημα «Που είναι η ΕΡΤ;» (θυμηθείτε εδώ) ανέλυσε τα δεδομένα  της συμφωνίας, που δεν τηρήθηκαν, και στο διάστημα που μεσολάβησε δεν εξασφαλίστηκε η τηλεοπτική κάλυψη στους υπόλοιπους αγώνες στις γυναίκες και στους άνδρες. Τελικά έγινε εφικτό μόνο για τους δυο τελικούς ανδρών του Silver European League.

Έστω και την ύστατη ώρα η εμφανιζόμενη συμφωνία - σταθμός (που θα προέβαλλε ακόμη και τα Εθνικά Πρωταθλήματα) θα προβάλλει, μετά την κινητοποίηση που προκλήθηκε από τις επισημάνσεις της ΔΙΚΗΣ, τουλάχιστον τους δυο τελικούς της Εθνικής ανδρών.

Προφανώς οι διοικούντες την ΕΟΠΕ πήραν ένα απαραίτητο τηλέφωνο που είχαν λησμονήσει να πράξουν στο παρελθόν, απαιτώντας την εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Βέβαια, δεν περνάει από το μυαλό τους να (συ)ζητήσουν με την ΕΡΤ, ώστε να εμπλουτισθεί η τηλεοπτική παραγωγή, να υπάρξουν γραφικά και ανάλυση του αγώνα, να γίνουν όσα γίνονται σε άλλα αθλήματα.

Και αυτή τη φορά η προβολή όπως και κάθε κομμάτι που έχει αναφορά στην εξέλιξη, στην οργάνωση και την πρόοδο του αθλήματος δεν είναι αυτονόητη, ακόμη και όταν εμφανίζεται κατοχυρωμένη μέσα από μια συμφωνία.

Η υλοποίησή της (όπως και στη περίπτωση της ΕΡΤ) όταν αναφερόμαστε στη διοίκηση της ΕΟΠΕ, επιβάλλει και απαιτεί την αφύπνιση όλων μας. Η υπεράσπιση του αυτονόητου παραμένει το πρώτιστο μέλημα όλων των ανθρώπων του αθλήματος.