Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Κανονισμοί, εγκύκλιοι και ΕΣΠΑΑΑ

Ο Γιώργος Καραμπέτσος με το μοναδικό τρόπο που τον χαρακτηρίζει και με αιχμή του δόρατος την ημιμάθεια, και τους ρουσφετολογικούς συμψηφισμούς καθόρισε ένα υποβαθμισμένο πλαίσιο στη διοργάνωση των πρωταθλημάτων που βιώσαμε σε όλο αυτό το διάστημα της παρουσίας του.

Αντιμέτωπος με την ωμή πραγματικότητα, που με δική του ευθύνη διαμόρφωσε, και με κυρίαρχη μια «οικονομίστικη» λογική και μια εισπρακτική πολιτική, που ο ίδιος επέβαλλε, με αυξημένα παράβολα και πρόστιμα ,έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Κανονισμό των Πρωταθλημάτων 2019-20 (δείτε εδώ), τον τροποποιημένο Κανονισμό Εγγράφων - Μετεγγραφών (δείτε εδώ), καθώς και την Εγκύκλιο Αλλοδαπών Αθλητών (δείτε εδώ) εναρμονισμένη με το νέο Αθλητικό νόμο, χωρίς βέβαια κάτι από αυτά να δίνει έστω ένα στίγμα μιας άλλης πολιτικής, μιας άλλης προοπτικής.

Η γνωστοποίηση των κανονισμών δε προσφέρει τίποτα καινούργιο στην αξιοπιστία και στη φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων, που οι διοικούντες την ΕΟΠΕ με την πρακτική τους πλήγωσαν ανεπανόρθωτα, κυρίως, γιατί η βούληση τους είναι αυτή που αναπαράγει τη συναλλαγή και την αρχή του βολέματος σε όλα τα επίπεδα.

Από που να αρχίσει κανείς; Από την προχειρότητα εφαρμογής των κανονισμών, τις συνεχείς αναβολές αγώνων χωρίς σοβαρό λόγο, την απουσία της τηλεόρασης, την ανυπαρξία μεθοδολογίας στη στατιστική των Εθνικών Πρωταθλημάτων με τη παράλληλη χρησιμοποίησή της για δημόσιες σχέσεις, όπως στη volleyleague γυναικών, όπου, ο αποκλεισμός των mvp από τις καλύτερες «εφτάδες» των αγωνιστικών, είχε ως αποκορύφωμα, στην ανακήρυξη των mvp της χρονιάς, να συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα χωρίς την απαιτούμενη συμβολή και παρουσία στο πρωτάθλημα, προκαλώντας θυμηδία και ανάλογα σχόλια.

Και φέτος στο ίδιο έργο θεατές, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των μετεγγραφών και ένα μικρό διάστημα πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου και παρόλο που είμαστε μάρτυρες ανακατατάξεων (διάλυση ομάδων ή ανάδειξη νέων με προϊστορία και ποδοσφαιρική καταγωγή) στην ΕΟΠΕ πορεύονται χωρίς πυξίδα η μάλλον με συγκεκριμένο σκεπτικό. Το βόλεϊ παραμένει βαλτωμένο και θύμα των ανύπαρκτων παραγόντων.

ΥΓ. Στην ΕΣΠΑΑΑ, όπου τα πρωταθλήματα της Αθήνας είναι το βασικό αντικείμενο της Ένωσης, ο Κώστας Αλαγιάννης άλλαξε την ΚΕΠ και πήρε ο ίδιος, επάνω του, την ευθύνη των πρωταθλημάτων και των παθογενειών που υπάρχουν.

Στην ΕΟΠΕ, ο Γιώργος Καραμπέτσος έχει «τα κότσια» να πάρει επάνω του τα πρωταθλήματα και να αλλάξει την ΚΕΠ ή θα συνεχίσει να μεταθέτει τις ευθύνες του στον πρόεδρο της, που είναι ο απερχόμενος πρόεδρος (προφανώς, όχι ιδιαίτερα επιτυχημένος) της ΚΕΠ/ΕΣΠΑΑΑ; Το ερώτημα που διαιωνίζεται είναι: Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ή θα συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το ομοίωμα του Χρήστου Σύλλα;