Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Το αποτύπωμα των εκλογών στο χιόνι

Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε έχει επηρεάσει θετικά, έστω και εφήμερα, τις Ομοσπονδίες. Η έκτακτη επιχορήγηση που δόθηκε για το 2018, σε συνδυασμό με την αύξηση κατά 10% της επιχορήγησης για το 2019 και τον πολλαπλασιασμό των αποσπασθέντων ΚΦΑ, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις Ομοσπονδίες να υποστηρίξουν και να αναδείξουν δράσεις αλλά και να κλείσουν «τρύπες» που έχουν ανοίξει ή «κουβαλούν» κατά τη διάρκεια της θητεία τους.

Για την ΕΟΠΕ, με το βεβαρημένο παρελθόν των χρεών που την ακολουθεί από την εποχή Μπελιγράτη, η έκτακτη επιχορήγηση, αν δε σπαταληθεί σε «άρτους και θεάματα», μπορεί να βοηθήσει τη λειτουργία της.

Η επισήμανσή μας γίνεται για να αποτρέψουμε κάποιες κινήσεις που δρομολογούνται επί της ουσίας σε βάρος του αθλήματος. 


Από που να αρχίσει κανείς; Από τις «μυστικές προσλήψεις», τη φιέστα που στήνεται στο snowτίποτα, με τους φιλοξενούμενους που διευρύνουν το κύκλο των διακοπών τους, η ακόμη, τους αυτοαποκαλούμενους «ιχνηλάτες ταλέντων» που με τα χρήματα της ΕΟΠΕ βάζουν τη στολή εκστρατείας (με το Εθνόσημο) και περιδιαβαίνουν την Ελλάδα κάνοντας μικροπολιτική;

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς και τι να πρωτοθαυμάσει; Έχουν ήδη επιστρατευτεί οι μακιγιέρ του Γιώργου Καραμπέτσου, καθώς και δημοσιογράφοι για να προβάλλουν και να στήσουν το επικοινωνιακό σκηνικό.

Εμείς θα επαναλάβουμε ότι είναι κρίμα και άδικο να γίνεται τέτοια διαχείριση έστω αυτής της ευκαιριακής δυνατότητας που αποκτά η ΕΟΠΕ, λόγω εκλογών, και να μην υπάρχει σχέδιο και προτεραιότητες στην αξιοποίηση των χρημάτων.

Ας μην λησμονούμε ότι για παράδειγμα, δυο χρόνια τώρα, το μεγαλύτερο πρωτάθλημα που έχει στην ευθύνη της η ΕΟΠΕ είναι αποκλεισμένο από τη δημόσια τηλεόραση (ευτυχώς υπάρχει η volleyleague ανδρών) και γίνεται μεταξύ συγγενών και φίλων.

Οι αγώνες αναβάλλονται και μετατίθενται κατά το δοκούν, με την ευκολία και τη προχειρότητα που χαρακτηρίζει εργασιακά πρωταθλήματα

Αντίστοιχα στη preleague, η δυναμική που έχει η παρουσία ιστορικών σωματείων παραμένει ανεκμετάλλευτη και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και αυτό έχει αφεθεί στη τύχη του. 

Δυστυχώς απουσιάζει η δυνατότητα αξιολόγησης και ιεράρχησης των προτεραιοτήτων από τους διοικούντες, που θεωρούν ότι επιτελούν το καθήκον τους με ρουσφέτια, μικροεξυπηρετήσεις και φιλοξενίες ημέτερων.