Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Οι «οικογενειακές» σχολές προπονητών

Η ανάδειξη των προβλημάτων του Ελληνικού βόλεϊ και η ταυτόχρονη αναζήτηση λύσεων μέσα από την ανάπτυξη ενός προβληματισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΔΙΚΗΣ. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η παρουσίαση από μέρους μας των αναρτήσεων της ΕΟΠΕ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, γιατί μέσα από αυτές, εκτός από τη διαχείριση των χρημάτων, καταγράφεται η φιλοσοφία και το πνεύμα που η εκάστοτε διοίκηση καθορίζει με τις επιλογές της.

Στην τελευταία αναφορά μας στις 12 Ιανουαρίου 2019 (Δείτε εδώ) είχαμε σταθεί στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού από το ΔΣ της ΕΟΠΕ και συγκεκριμένα είχαμε επισημάνει την ρουσφετολογική αύξηση του επιχορηγούμενου ποσού στο ΣΕΠΠΕ από €10.000 σε €25.000.

Η κάλυψη του κόστους των σχολών προπονητών, όταν ο ΣΕΠΠΕ είναι ένας ανεξάρτητος φορέας και οι συμμετέχοντες πληρώνουν τη φοίτησή τους σε αυτές παραμένει ένα μεγάλο και σκανδαλώδες ζήτημα

Η ΕΟΠΕ, προφανώς, για να δικαιολογήσει κάποια από τα χρήματα που δίνει στον ΣΕΠΠΕ, ανάρτησε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τις ώρες διδασκαλίας, το περιεχόμενο και το κόστος των διδασκόντων στις σχολές. 


Με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα διαπιστώσει κανείς ότι όλα γίνονται από έναν στενό οικογενειακό κύκλο, που έχει αναλάβει εργολαβικά την επιμόρφωση του Ελληνικού βόλεϊ, ενώ παραμένει άξιο απορίας, αν αυτή η διαδικασία εκμάθησης είναι από μόνη της ικανή να δώσει σε μαθησιακό επίπεδο τα απαιτούμενα εφόδια στους αυριανούς προπονητές (αλήθεια οι παρουσίες των συμμετεχόντων είναι πραγματικές;).

Σε κάθε περίπτωση, παρατηρώντας και αξιολογώντας τα δεδομένα, οι συνειρμοί και τα συμπεράσματα δικά σας.