Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Λεφτά υπάρχουν;
Είναι ορατός ο κίνδυνος να παρασυρθούμε σε λαϊκίστικες προσεγγίσεις επειδή δυστυχώς ή ευτυχώς, λειτουργούν τα δημοκρατικά και κοινωνικά μας αντανακλαστικά, στο άκουσμα της κοινής παρουσίας του Γιώργου Καραμπέτσου και του Θανάση Μπελιγράτη στην Γενική Συνέλευση της CEV.

Η αντίδραση μας κυρίως τροφοδοτείται από την επαναφορά στο προσκήνιο του προσώπου  που αποτέλεσε με την πολιτική του ,την γενεσιουργό αιτία της χρεοκοπίας της ΕΟΠΕ.

Τα πρόσωπα με την παρουσία τους και τους συμβολισμούς δίνουν το πνεύμα, το στίγμα και την ουσία της πολιτικής.  Η πρόσκληση της CEV στον πρώην πρόεδρο της ΕΟΠΕ με την αποδοχή της, δημιουργεί ζήτημα  όχι τόσο γιατί δείχνει έναν τρόπο σκέψης και λειτουργίας αλλά και στάσης ζωής.

Το πνεύμα της κατανόησης το οποίο απαιτεί η Ομοσπονδία από αθλητές προπονητές, σωματεία, διαιτητές, προμηθευτές, πώς θα αξιοποιηθεί όταν η παρουσία Μπελιγράτη στην Κρακοβία, δεν συμπεριλαμβάνει τα έξοδα μετακίνησης και μετάβασης του πρώην προέδρου;

Έχει την πολυτέλεια η ΕΟΠΕ να πληρώνει τις δημόσιες σχέσεις του; Ελπίζουμε να μην τα πληρώσει η Ομοσπονδία (εμείς το θεωρούμε σίγουρο ότι αυτό θα συμβεί) σε μια εποχή που υπολειτουργούν οι Εθνικές ομάδες και με δεδομένο το αντικειμενικό οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει και αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για πολλές δράσεις για τις Εθνικές ομάδες και για την καθημερινότητα της ΕΟΠΕ.

Γιατί πλέον και η παρουσία μας στην Ευρώπη δεν συμβαδίζει με την διοικητική εκπροσώπηση, τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο κι αυτό σε συνδυασμό με τα πρόσωπα, την απουσία φιλοδοξίας και την έλλειψη σοβαρότητας που δείχνει να τους χαρακτηρίζει ως διοίκηση, κάνει την παρουσία τους στη ΓΣ της CEV να μοιάζει με ταξιδάκι αναψυχής.

Κρίμα που δεν πήραν και τον τεχνικό σύμβουλο των Εθνικών Ομάδων μαζί τους για να συμπλήρωνε το καρέ (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Κι αν σκεφτεί κανείς, είμαστε ακόμη στην αρχή…