Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΑΠΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ… ΚΟΛΛΗΤΩΝ

Οι καλεσμένοι στο πάρτυ
Στιγμές μοναδικές φαίνεται ότι είναι προδιαγεγραμμένο να ζήσουμε με όσα καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας και καθορίζουν τις επιλογές και την δράση της διοίκησης της ΕΟΠΕ.

Η συγκεκριμένη πρακτική δεν αποτελεί για μας έκπληξη, αντίθετα έχουμε προβλέψει, περιγράψει και προδιαγράψει την πορεία των πραγμάτων, μέσα από την ποιότητα των ανθρώπων και τον πρότερο βίο τους. 

Τίποτα δεν μοιάζει παράξενο, μοναδικό και δεν αποτελεί έκπληξη. Ζούμε αυτό που έχουμε ξαναζήσει ίσως πιο απροκάλυπτα και πιο ξετσίπωτα.

Ξεκινώντας από τους Περιφερειακούς Ομοσπονδιακούς Προπονητές που ανακοινώθηκαν, είχαμε αναφερθεί στο δημοσίευμά μας στις 29/3/17ΠΟΠ: ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, παρουσιάζοντας το πρόβλημα και την πραγματική του διάσταση, με τις επιλογές της περσινής χρονιάς.

Φέτος τα πράγματα έγιναν εντελώς απροσχημάτιστα. Χωρίς καμία διάθεση να μπούμε σε ονοματολογία και να αμφισβητήσουμε ενδεχόμενα και τις καλές προθέσεις κάποιων εξ αυτών, υπάρχουν στις φετινές προσλήψεις κραυγαλέες περιπτώσεις που αποκαλύπτουν την ομορφιά και το ήθος αυτής της μεγάλης παρέας που διοικεί το άθλημα.

Παράδειγμα στην ΕΠΕΣΘ όπου έγιναν προσλήψεις συγκεκριμένων προπονητών, οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες εργάζονται σε ιδιωτικά καμπ, (Κιλκίς, Πορταριάς κλπ). 

Θεωρούμε ότι για λόγους δεοντολογίας θα έπρεπε να είχαν απορριφθεί, αφού τουλάχιστον, κανείς δεν πρέπει να δημιουργεί πονηρούς αλλά αναπόφευκτους συνειρμούς.

Το σημαντικότερο είναι με τέτοιες αποφάσεις ο Γιώργος Καραμπέτσος καλείται να αποδείξει επιπλέον ότι όλα αυτά ΔΕΝ συνδέονται, με ένα πλαίσιο σχέσεων που είναι σε συνάρτηση και με τις αποφάσεις στο θέμα της αύξησης του αριθμού των ξένων.

Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι δεν υπάρχει δούναι και λαβείν στο παρασκήνιο, όταν στην συγκεκριμένη περίπτωση της Θεσσαλονίκης, αγνοήθηκε η πρόταση του ΔΣ της  ΕΠΕΣΘ για να προσληφθούν οι «ημέτεροι»;

Λεπτομέρεια θεωρείται ότι η προπονήτρια που απορρίφθηκε (η πρόταση της Ένωσης) ήταν η Μαρία Γαβαλά της οποίας, οι σπουδές, το βιογραφικό και η διαδρομή της, θα  αποτελούσε τιμή και θα έδινε αξία στον θεσμό των ΠΟΠ.

Αυτό βέβαια ισχύει για τον μέσο άνθρωπο που μέσα από την συμμετοχή του θέλει να βοηθήσει το άθλημα. Για τον συγκεκριμένο πρόεδρο της ΕΟΠΕ και τους συν αυτώ, όλα αυτά είναι.. δουλειές.