Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΤΗΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Όταν η αφορμή γίνεται δικαιολογία
Πριν μερικούς μήνες αναβλήθηκε δύο φορές και τελικά ματαιώθηκε η γιορτή Μίνι Βόλεϊ λόγω της πιθανότητας βροχής. Θα θυμάστε ότι είχαμε επισημάνει την λανθασμένη επιλογή να γίνει η εκδήλωση σε μικρότερο χώρο από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Βέβαια η διοίκηση της ΕΟΠΕ ούτε αυτό κατόρθωσε τότε να υλοποιήσει. Αλλά και προχθές, με την ίδια αιτιολογία και την εύκολη δικαιολογία, ανέβαλε στα πλαίσια της ευρωπαϊκής  εβδομάδας αθλητισμού, το mini volley Festival-Be Active 2017 που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο «στέγαστρο Καλατράβα» στο ΟΑΚΑ.

Νομίζουμε ότι έρχεται η στιγμή που και οι δικαιολογίες τελειώνουν, για μια χώρα που συγκαταλέγεται σε αυτές με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στη Ευρώπη.

Μήπως ήρθε η ώρα να πουν τελικά την αλήθεια; Ότι η διοργάνωση αναβλήθηκε λόγω μικρής συμμετοχής παιδιών – ομάδων και μπροστά στον κίνδυνο να εξελιχθεί σε φιάσκο η γιορτή... Ο κίνδυνος αυτός ήταν μεγαλύτερος από την πιθανότητα βροχής.

Είναι η πολλοστή φορά που οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας, προβάλουν τον καιρό ως δικαιολογία, ενώ γνωρίζουν ότι το πρόβλημά τους είναι οργανωτικό. Είναι εμφανής η αδυναμία της διοίκησης της ΕΟΠΕ να ενεργοποιήσει τις ακαδημίες των σωματείων για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους σε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός.

Είναι μια διαδικασία που απαιτεί συστηματική προσπάθεια αλλά και κίνητρο για να κατευθύνεις το ενδιαφέρον και να εξασφαλιστεί η παρουσία των παιδιών.

Ποιος σοβαρός χορηγός άλλωστε, όσο καλή διάθεση και αν έχει, θα εμπιστευθεί και θα συνεργαστεί με μια Ομοσπονδία η οποία δεν μπορεί να φέρει εις πέρας ένα event το οποίο και αναβάλει διαρκώς;  

Για κάποιους αυτά είναι ψιλά γράμματα, πρωτίστως να τα κατανοήσουν  και ακολούθως  να τα πιστέψουν και να τα εφαρμόσουν. Μόνο σε μια τέτοια περίπτωση, θα πάψουμε να μετράμε αποτυχημένες απόπειρες εκδηλώσεων  και αναξιοποίητων ευκαιριών.

Όταν ο καιρός δεν θα αποτελεί δικαιολογία αναβολής, αλλά αφορμή δράσης. Καλό φθινόπωρο...