Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ ΚΑΡΤΟΛΙΝΟ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Οι «λαγοί» ξανά σε δράση
Οι «λαγοί» του Γιώργου Καραμπέτσου επιστρατεύτηκαν για άλλη μια φορά για να βγάλουν τη «βρώμικη δουλειά» και να γίνουν προάγγελοι και άλλων δεινών για το άθλημά μας.

Αυτή τη φορά οι «συνοδοιπόροι» και παρατρεχάμενοι του blog της Θεσσαλονίκης, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία και τις εντολές του Γιώργου Καραμπέτσου έβαλαν στο στόχαστρο το καρτολίνο (Δείτε εδώ).

Το παρουσίασαν σαν ένα πρόβλημα που τάχα αντιμετωπίζουν οι αθλητές, γιατί διατηρεί σε εκκρεμότητα τις μετεγγραφές τους.  Πίσω από αυτό κρύβεται η απαίτηση των σωματείων που οφείλουν να καταβάλουν το καρτολίνο στο σωματείο που «δημιούργησε» τον αθλητή για να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση του.

Για άλλη μια φορά ο Γιώργος Καραμπέτσος, χρησιμοποιεί ως επικοινωνιακό λαγό το blog της Θεσσαλονίκης για να εμφανίσει ως πρόβλημα το ΚΑΡΤΟΛΙΝΟ, επειδή τον πιέζουν «συμφέροντα» που θέλουν να πάρουν τζάμπα τούς αθλητές καταργώντας το μοναδικό τρόπο υποστήριξης της αναπτυξιακής προσπάθειας.

Στην προκειμένη περίπτωση προσπαθεί να διαμορφώσει κλίμα, εμπλέκοντας τους αθλητές (λες και αυτοί θα κάλυπταν το κόστος), έτσι ώστε ως επόμενο βήμα να προχωρήσει αδιαμαρτύρητα στην κατάργησή του.

Η καθιέρωση του καρτολίνο αποτέλεσε μια κατάκτηση των σωματείων που δουλεύουν για την ανάπτυξη και είναι ο μοναδικός τρόπος οικονομικής επιβράβευσής τους. Η εφαρμογή του καρτολίνο αξιοποίησε τη διεθνή εμπειρία και ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής αθλητών –τριών.

Παράλληλα, αποτελεί τη θεμέλια λίθο για το οικοδόμημα του βόλεϊ και για την επιβίωση και ανάπτυξη των παραγωγικών σωματείων με την εξασφάλιση της θεσμοθετημένης ενίσχυσή τους.

Η ΕΟΠΕ οφείλει να στέκεται απέναντι στα συμφέροντα και τις πιέσεις που ασκήθηκαν από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του. Αν η προσωπική πορεία του Γιώργου Καραμπέτσου στοιχειοθετήθηκε από δράσεις είτε ως «πρωτοπαλίκαρο» είτε ως «πρόθυμος διεκπεραιωτής» των ισχυρών, αυτό δεν νομιμοποιεί την κατάλυση της προστασίας των παραγωγικών σωματείων.

Οι λαγοί του Γιώργου Καραμπέτσου, συνειδητά ή ασυνείδητα, κάνουν ζημιά στο άθλημα, λειτουργώντας ως προπομποί των αποφάσεων του και ενεργώντας αβανταδόρικα για τη στήριξή του.

Οφείλουν όμως και αυτοί να γνωρίζουν ότι κανείς δεν απαλλάσσεται των ευθυνών του. Ούτε για λόγους βλακείας.