Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Οι ευσεβείς πόθοι του Καραμπέτσου


Η δημοσιοποίηση του ταμειακού απολογισμού της ΕΟΠΕ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αποτελεί άλλη μια τεκμηριωμένη επιβεβαίωση, με την γλώσσα και την αλήθεια των αριθμών και των επίσημων εγγράφων, του αποδεικτικού λόγου της ΔΙΚΗΣ για τη σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα.

Βλέποντας τον αναρτημένο πίνακα (Δείτε εδώ) γίνεται πλέον ολοφάνερο ότι το άθλημα πορεύεται ακέφαλο χωρίς πυξίδα και κυρίως χωρίς ελπίδα.

Στα αποτελέσματα οικονομικής χρήσης του 2017, ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός δείχνει να μην ακολουθεί την πραγματικότητα και να μην έχει συνάφεια με τον Απολογισμό και τα αποτελέσματα της αντίστοιχης χρήσης.

Οι κωδικοί 101,102 και 105 είναι ενδεικτικοί μιας πρωτόγνωρης αναντιστοιχίας του «θέλω» και του «μπορώ», του «επιθυμητού» και του «εφικτού». 

Το €1.000.000 που διαφήμιζε ο Γιώργος Καραμπέτσος μπορεί να εγκρίθηκε στον προϋπολογισμό 2017, ουδέποτε όμως υπήρξε, καθώς από τις κύριες μη κρατικές πηγές εσόδων μίας Ομοσπονδίας  (έσοδα από εκδηλώσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες) ο Γιώργος Καραμπέτσος «άντλησε» σχεδόν 90% λιγότερα χρήματα από όσα προϋπολόγισε στην αρχή του ίδιου οικονομικού έτους.

Θα ήταν ευχής έργο, αν τα ποσά του εγκεκριμένου προϋπολογισμού ήταν αποτέλεσμα επεξεργασίας σύνεσης, γνώσης της πραγματικότητας, προγραμματισμού και υπεύθυνης πρόβλεψης για εξεύρεση πόρων και όχι μια αυθαίρετη και ανεύθυνη τοποθέτηση αριθμών.

Η πρόβλεψη εύρεσης χρημάτων αποδείχθηκε ότι αποτέλεσε έκφραση ενός ονειροπόλου ευχολογίου, χωρίς ύπαρξη ρεαλιστικών όρων και συστηματικής δουλειάς. Η κατάργηση του γραφείου Marketing και του οργανωμένου τρόπου διεκδίκησης χορηγιών, προβολής και ανάδειξης των δράσεων της Ομοσπονδίας έχουν ως αποτέλεσμα την εικόνα που φανερώνει ο πίνακας και οι αριθμοί.

Προβάλλει τη διάσταση και το μέγεθος του αδιεξόδου που βιώνει το άθλημα και όλοι εμείς, θύματα και δέσμιοι των ψεύτικων υποσχέσεων (του €1.000.000, της υιοθεσίας της Εθνικής ανδρών κλπ.), του εξυπνακισμού και της ημιμάθειας του Γιώργου Καραμπέτσου και των συνοδοιπόρων του.