Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Η ΕΠΑΙΤΕΙΑ ΩΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ο Γιώργος Καραμπέτσος ανέθεσε την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο 39ο Κογκρέσο της FIVΒ και στo 36o Κογκρέσο της CEV, που πραγματοποιήθηκαν στο Μεξικό (14-17/11), στον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας (Δείτε εδώ). Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από δύο παράγοντες (τον Πρόεδρο Μιχάλη Κρασιά και τον Διευθυντή Λίνο Πετρίδη) και η Ελλάδα από κανέναν. 

Μετά την απομόνωση που προήλθε από την αποχώρηση και την απουσία μας από το World League, τη διολίσθηση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη, η εικόνα της σμίκρυνσης και της περιθωριοποίησης του αθλήματος μας, ήρθε να συμπληρωθεί με την εξουσιοδότηση στην Κύπρο.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι την εκπροσώπηση της Ελλάδας από τον Κύπριο πρόεδρο αλλά και τη συνεδρίαση της FIVB και της CEV απέκρυψαν στη χώρα μας, οι «μακιγιέρ», οι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι, το site της ΕΟΠΕ, το site της διαπλοκής και τα ελεγχόμενα μέσα από το Γιώργο Καραμπέτσο.

Η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί μεγάλο πισωγύρισμα για το Ελληνικό βόλεϊ, αφού έχει κατορθώσει και έχει εξασφαλίσει για πολλά χρόνια εκπροσώπηση στο ΔΣ τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα.


Η δαπάνη της μετάβασης αποτελεί πρόσχημα και δικαιολογία, που επιβεβαιώνει την αμηχανία του Γιώργου Καραμπέτσου σε αυτό το περιβάλλον, που μη μπορώντας να σταθεί σε αυτό, το απαξιώνει.

Αν συνέβαινε το αντίστροφο, η Ελλάδα να εκπροσωπεί την Κύπρο, θα ήταν λογικό. Η Κύπρος κάνει σημαντικά βήματα προόδου αντλώντας τεχνογνωσία, στοιχεία οργάνωσης, προπονητές κλπ. και από την Ελλάδα, όμως δίνει έμφαση στη διεθνή παρουσία της, κατανοώντας τι αυτή σηματοδοτεί.

Στον αντίποδα της Ευρωπαϊκής παρουσίας και καταξίωσης, ο Γιώργος Καραμπέτσος εμφανίζεται να μην αντιλαμβάνεται τίποτα και αντιγράφοντας το γνωστό σε μας εαυτό του, επιστρατεύει το «γλείψιμο» ως μέθοδο δράσης.

Χρησιμοποιεί τις σχέσεις και τη στήριξη της ΕΟΠΕ, στο παρελθόν, προς τη Σερβική Ομοσπονδία (βεβαίως με τα χρήματα του Ελληνικού Λαού) στα χρόνια του πολέμου και προσωπικά προς το Σέρβο πρόεδρο που σήμερα ηγείται της CEV, και με «σαλιαρίσματα» και επαιτεία, ζητιανεύει χορηγία από τον πρόεδρο Boricic κάποια taraflex, προφανώς για να τα χρησιμοποιήσει για μικροπολιτική και ρουσφέτια, όπως ήδη έχει πράξει με τα αλλά taraflex που ανήκουν στην ιδιοκτησία της ΕΟΠΕ.

Αντιλαμβάνεται τις διεθνείς σχέσεις ως μέρος μιας συναλλαγής με ανταπόδοση. Πορεύεται για άλλη μια φορά χωρίς αξιοπρέπεια και σχέδιο, θεωρώντας περιττό τον προγραμματισμό και τη συμμετοχή στις ανησυχίες και στο διάλογο για την εξέλιξη του αθλήματος.

Θεωρεί ότι η εξέλιξη του αθλήματος στην Ευρώπη και στο κόσμο δεν τον αφορά και είναι θέμα που μπορεί λύσει μέσω ενός «τραπεζώματος» στους ξένους παράγοντες (πάντα με τα χρήματα της Ομοσπονδίας, ως γνήσιο τέκνο του Μπελιγράτη). Μετά από όλα αυτά μπορεί να υπάρχει ελπίδα;

Υ.Γ.
Προς λιβελογράφους: Η αναγκαιότητα ύπαρξης γραφείου marketing σε μια σύγχρονη Ομοσπονδία είναι μονόδρομος. Ακόμη και αν εκτιμάς ότι τη χορηγία της ΣΤΟΙΧΗΜΑΝ των €100.000, που έχασε ο Γιώργος Καραμπέτσος, την έστειλε ο ΘΕΟΣ, ως μάνα εξ ουρανού ή ότι οι χορηγίες σε είδος (ΒΙΚΟΣ κλπ) είναι ασύμφορες.

Ακόμη και αν κρίνεις ότι το γραφείο marketing δεν κάνει καλά τη δουλειά του, το αλλάζεις και κάνεις τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, δεν το κλείνεις για να προσλάβεις επιπλέον δημοσιογράφους για να ...κάθονται.

Τα ονόματα των «μαγαζιών» που έχουν ανοίξει τα πρωτοπαλίκαρα του Γιώργου Καραμπέτσου, σε Βορρά και Νότο, εκμεταλλευόμενοι την παρουσία τους στις Εθνικές Ομάδες, υπομονή και θα αποκαλυφθούν με κάθε λεπτομέρεια.