Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Από την αποκλειστικότητα των ανακοινώσεων στην αποκλειστικότητα των ατομικών προπονήσεων

Πολλαπλών αναγνώσεων τυγχάνει η διάθεση και η βουλιμία για εξουσία, που καθημερινά επιδεικνύουν οι παρατρεχάμενοι από το blog της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της προετοιμασίας των αναπτυξιακών προεθνικών ομάδων.

Διατηρώντας τον ρόλο του «χωροφύλακα» της διοίκησης, που αυτοβούλως ανέλαβαν, χρίζουν τους εαυτούς τους «ειδικούς» υποκαθιστώντας την ιεραρχία, τους ΠΟΠ, τους προπονητές των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων, τις Ενώσεις και το τμήμα Ανάπτυξης και Εθνικών ομάδων της ΕΟΠΕ.

Διαμορφώνεται, έτσι, ένα ιδιότυπο σύμπλεγμα εξουσίας που διαχωρίζει, διαφοροποιεί και κατηγοριοποιεί τους αθλητές και τις αθλήτριες με βάση τον τόπο καταγωγής τους στην προκειμένη περίπτωση, επειδή τυγχάνει να είναι ο χώρος καταγωγής, διαμονής και δραστηριοποίησης των «επιφανών ανδρών».

Η παρουσία τους στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, που προσδιορίζεται «ολίγον παραγοντική», «ολίγον προπονητική» και ολίγον «δημοσιογράφοφωτογραφική», προσβάλει όχι μόνο την ΕΠΕΣΘ αλλά και τις υπόλοιπες Ενώσεις, όπως και ολόκληρο το Ελληνικό Βόλεϊ, αφού ανακοινώνουν τις επιλογές των προπονητών (;) από προσωπικό ιστότοπο (Δείτε εδώ) και όχι από το site της Ένωσης (Δείτε φωτό) ή της Ομοσπονδίας (Δείτε φωτό).













Η απουσία Ενιαίου Εθνικού σχεδιασμού παράγει όλα αυτά τα συμπτώματα παρακμής. Τη μεγάλη και βασική ευθύνη έχει ο Γιώργος Καραμπέτσος που ενδιαφέρεται μόνο για τη διαιώνιση της εξουσίας του, αδιαφορώντας για τις παρενέργειες του συγκεκριμένου κέντρου παραεξουσίας και την προχειρότητα που καθορίζει αυτό το μοντέλο διοίκησης.

Εκμεταλλεύεται την ανάγκη ανάδειξης, καταξίωσης και άσκησης εξουσίας των συγκεκριμένων προσώπων και τους παρέχει ότι οι ίδιοι δεν κατόρθωσαν να κατακτήσουν στο άθλημα και στην ελεύθερη αγορά εργασίας.

Το σύστημα αυτό, ως αντάλλαγμα εξασφαλίζει πιστούς πρόθυμους «Ταλιμπάν», στην ενημέρωση και όχι μόνο, ενώ ταυτόχρονα αποκτά πρόσβαση στον ευαίσθητο χώρο των γονέων των παιδιών, των μετεγγραφών, των ατομικών φροντιστηριακών προπονήσεων επί πληρωμή, χρησιμοποιώντας τις Εθνικές ομάδες ως δόλωμα για παροχή υπηρεσιών και προσωπικό όφελος.

Δημιουργώντας έναν πόλο εξουσίας αξιοποιούν την ανεπάρκεια της διοίκησης και τη μικροπολιτική με ανταλλάγματα. Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, μπαίνουν μπροστά και εμφανιζόμενοι ως τιμητές της ανάπτυξης, χωρίς σχέδιο, πλάνο και προοπτική αυτοσχεδιάζουν για να εξασφαλίσουν αυτό που τους έχει αρνηθεί το βόλεϊ. Την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ και την ΑΠΟΔΟΧΗ.