Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Η έλλειψη μέτρου οδηγεί στην αυτογελοιοποίηση

Έχει, πλέον, χαθεί κάθε μέτρο και αίσθηση της πραγματικότητας. Η ανακοίνωση και ο σχολιασμός από το site της διαπλοκής της ανάληψης από την ΕΟΠΕ της διοργάνωσης ενός εκ των δυο ομίλων της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παίδων στην Ελλάδα το 2020 ήταν ενδεικτικά της έλλειψης ουσιαστικής και αμερόληπτης ενημέρωσης (Δείτε εδώ).

Στην πραγματικότητα, η ανάληψη ενός ομίλου τελικής φάσης, εξασφαλίζει τη συμμετοχή της ομάδας χωρίς προκριματικούς αγώνες και συνηθίζεται για ομάδες που η Ομοσπονδία «πιστεύει» ιδιαίτερα και δεν θέλει να τις βάλει στη διαδικασία της πρόκρισης, όπου υπάρχουν δυσκολίες, ατυχίες κλπ.

Από την άλλη πλευρά, τέτοιες διοργανώσεις ιδιαίτερα σε καλοκαιρινούς μήνες στην τουριστική Ελλάδα έχουν σημαντικό οικονομικό κόστος, που θα καταβληθεί από την ΕΟΠΕ.

Προφανώς, η Ομοσπονδία  θεώρησε ότι η επένδυση στην εθνική ομάδα των γεννημένων 2003-04, με προπονητή, μέχρι τώρα, τον κ. Γ. Μπακοδήμο, αδερφό του διευθυντή της ΕΟΠΕ, ήταν επιβεβλημένη και προς συμφέρον του αθλήματος.

Όμως, αντί να γίνει παρουσίαση των δεδομένων της συγκεκριμένης επιλογής, περιορίστηκε η προβολή του γεγονότος της ανάληψης του ομίλου σε αφελείς κρίσεις, ενώ στο πλαίσιο προπαγανδιστικής τακτικής χαρακτήρισαν την ανάληψη ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων, ως τη μεγαλύτερη διοργάνωση που έχουμε αναλάβει ως άθλημα συγκρίνοντάς την με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Είναι φανερό, ότι έχει χαθεί η αίσθηση του μέτρου για το δημοσιογραφικό αφήγημα που δίνει διαστάσεις κοσμοϊστορικού γεγονότος στο θετικό εγχείρημα της ανάληψης μιας διοργάνωσης αναπτυξιακών ηλικιών, ενώ αποκρύπτει και αγνοεί μια σειρά από διοργανώσεις που φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα για τις Εθνικές ομάδες Ανδρών-Γυναικών (World league, European league κλπ).

Ασορτί με την επικοινωνιακή αμετροέπεια και η δήλωση του Γιώργου Καραμπέτσου, στο ίδιο πνεύμα και μήκος κύματος, ότι η Ελλάδα είναι στην ελίτ της Ευρώπης (αλήθεια, είναι ελίτ η 24αδα της Ευρώπης;) αντί της πραγματικότητας, ότι η Ελλάδα όντας στις 24 ομάδες της Ευρώπης, έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδος της στην Ευρωπαϊκή ελίτ.

Δυστυχώς, η κρίση και οι ανάγκες έχουν οδηγήσει τη δημοσιογραφία σε παρακμή και όταν αυτή συνδυάζεται με τη διοικητική ανεπάρκεια και την απουσία διοικητικής εμπειρίας υψηλού αθλητισμού, μοιραία, οδηγεί τους ανθρώπους στην αυτογελοιοποίηση.