Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΑΛΛΟΘΙ Ή ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ;

Η άγνοια του αντικειμένου και η απουσία στοιχειώδους μορφής έργου κάνουν την καθημερινότητα της διοίκησης της ΕΟΠΕ μια αγωνιώδη προσπάθεια επινόησης επικοινωνιακών τεχνασμάτων.

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται ο ερχομός του Βραζιλιάνου προπονητή Τιε Σαντάνα Μπέντο Κρέσπο στην Ελλάδα, η φωτογράφισή του με το Γιώργο Καραμπέτσο και η πρόσληψη του ως τεχνικού συμβούλου της Ομοσπονδίας για το Beach Volley.

Η παρουσία του Βραζιλιάνου προπονητή στη χώρα μας επιβλήθηκε από την ανάγκη του ζευγαριού Αρβανίτη - Καραγκούνη για τεχνική υποστήριξη. Βέβαια, η Ε.Ο.Ε ανέκαθεν υποστήριζε οικονομικά τις προετοιμασίες των Εθνικών ομάδων κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακού κύκλου και η παρουσία της Βίκυς Αρβανίτη έπαιξε ρόλο σε αυτό.

Παράλληλα, ο Γιώργος Καραμπέτσος συνειδητοποιώντας ότι πέραν της οργάνωσης των πρωταθλημάτων και των καλοκαιρινών του εξορμήσεων - διακοπών, το beach volley έχει διαλυθεί και δεν υπάρχει βάση Εθνικών ομάδων τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες (που πάντοτε υπήρχε) προώθησε την πρόσληψη του Βραζιλιάνου προπονητή, εκτιμώντας ότι αποτελεί μοναδική ευκαιρία να διαχειριστεί το τέλμα που βρίσκονται το άθλημα και οι Εθνικές ομάδες και να ορθώσει ένα πειστικό λόγο ότι έπραξε το καθήκον του, φέρνοντας ένα ξένο προπονητή.

Με τη συγκεκριμένη επιλογή αποπειράται να αποποιηθεί τις ευθύνες για τη κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε, με την απουσία προγραμματισμού και με την εναλλασσόμενη και ευκαιριακή υποστήριξη ζευγαριών (όπως κατά καιρούς έχουμε περιγράψει). 

Η πολιτική της αδιαφορίας, οδήγησε στη δραστική μείωση των ελπίδων διάκρισης. 

Ο Γιώργος Καραμπέτσος προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του για το επερχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα και να τις «φορτώσει» στον προπονητή, ο οποίος στη συνέχει θα ταξιδέψει για άλλες «πολιτείες».

Παραμένουν αδιευκρίνιστα τα ερωτήματα που δημιουργεί η πρόσληψη του Βραζιλιάνου σε ρόλο τεχνικού συμβούλου όπως αναφέρθηκε στο επίσημο site της ΕΟΠΕ. Ούτε οι αρμοδιότητες του αναφέρθηκαν, ούτε ο κύκλος ευθύνης του, εκτός από την ομάδα Αρβανίτη-Καραγκούνη.

Ποιος θα είναι ο ρόλος του Μανώλη Ρουμελιώτη που κατείχε αυτή τη θέση, μέχρι σήμερα; Ποιοί θα είναι οι συνεργάτες του ξένου τεχνικού; Ποιές θα είναι οι ομάδες που θα αναλάβει την ευθύνη και ποια η συμβολή του στον προγραμματισμό;

Αν η Ομοσπονδία στήριζε με σοβαρότητα και πλάνο έναν Έλληνα προπονητή, γνώστη του χώρου και δαπανούσε ένα μεγάλο ποσό, ανάλογο αυτού που θα καταβάλλει στον ξένο προπονητή, σε υποστηρικτικές δράσεις για το άθλημα  δε θα εξασφάλιζε σημαντικά και θετικά αποτελέσματα;

Η επιλογή ξένου προπονητή μπορεί να ικανοποιεί το αίτημα της προαναφερόμενης ομάδας που ξεκινά στο μέσο του Ολυμπιακού κύκλου, ταυτόχρονα όμως αποτελεί ένα ισχυρό άλλοθι για τον Γιώργο Καραμπέτσο σε μια ενδεχόμενη αποτυχία. Για το Beach volley από τους αρμόδιους από ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρεται κανείς.

ΥΓ. Τόσο δύσκολο ήταν για τους «μακιγιέρ» να δουλέψουν και να μεταφράσουν το βιογραφικό του Βραζιλιάνου προπονητή που το έβαλαν στο site της ΕΟΠΕ στα αγγλικά με αποτέλεσμα να μην αναπαραχθεί από κανένα άλλο ειδησεογραφικό site;