Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Επιβεβαιώνοντας ότι είχαμε περιγράψει λεπτομερώς στην αναφορά μας με το εύγλωττο ερώτημα-τίτλο: «Αυτοί θα σώσουν το βόλεϊ;» (δείτε εδώ), προβάλαμε την υποβάθμιση του θεσμού του κυπέλλου από τις ομάδες των μελών του ΔΣ της ΕΟΠΕ που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτό.

 Είχε προηγηθεί η απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, να περιορίσει και να «μικρύνει» το κύπελλο, σε υπόθεση των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Εθνικών κατηγοριών, αρνούμενοι να επιτρέψουν σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών να διεκδικήσουν αγωνιστικά την έκπληξη και το δικαίωμα στο αθλητικό όνειρο.

Σα να μην έφθασαν όλα αυτά, ήρθε νέο χτύπημα στο θεσμό του κυπέλλου αυτή την φορά από ομάδα μέλους του ΔΣ (Αίας Ευόσμου), που υποτίθεται ότι αντιμετώπιζε σοβαρά και υπεύθυνα, την υπόθεση του συγκεκριμένου θεσμού, αφού δήλωσε συμμετοχή (ανήκε στην ισχνή μειοψηφία). Όμως, με την επιλογή του να αγωνιστεί με μόλις 7 αθλήτριες σε αγώνα κυπέλλου με τη Σαντορίνη, φρόντισε να ευτελίσει και να απαξιώσει ότι είχε απομείνει από την μέχρι τότε καταβαράθρωση και περιθωριοποίησή του.

 …και ποιος από τους προστάτες θα μας προστατεύσει;
Ένα προπονητικό Camp beach volley στην Θεσσαλονίκη, (ούτε καν διοργάνωση) ήταν σύμφωνα με τη δημόσια τοποθέτηση του προπονητή του Αίαντα, ο λόγος της απουσίας του από την αποστολή, ενώ σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε ο ίδιος, βγαίνοντας επιθετικά, και χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη της αποδυναμωμένης συμμετοχής, στο αντίπαλο σωματείο, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις για το γεγονός ότι δεν δέχτηκε την αναβολή ενός αγώνα που η ΕΟΠΕ, πριν λίγες ημέρες είχε ορίσει.

Ο εκπρόσωπος του σωματείου στην ΕΟΠΕ και πρόεδρος του Αίαντα Ευόσμου, σιώπησε ή μάλλον κρύφτηκε πίσω από τις δηλώσεις του πρόπονητή του (και ομοσπονδιακού προπονητή beach Volley). 

Ίσως γιατί δεν είχε κάποια επίσημη δικαιολογία για την υποτίμηση με αυτόν τον τρόπο μιας επίσημης διοργάνωσης, αλλά και με την ανάδειξη των προτεραιοτήτων που με την επιλογή του προσδιόρισε.

Ο ίδιος παράγοντας είναι υπεύθυνος που απαξίωσαν το θεσμό του κυπέλλου και δεν μετέβησαν οι παίκτριες (για επαγγελματικούς λόγους) και ο προπονητής για να υποστηρίξει τη λειτουργία ενός προπονητικού camp, δείχνοντας απροκάλυπτα και απροσχημάτιστα ότι βλέπουν την ομάδα σαν μαγαζί που θα τους αποφέρει κέρδη και αδιαφορώντας για το πλήγμα που δέχτηκε η αξιοπιστία του θεσμού τον οποίο έχει ταχθεί λόγω και της συμμετοχής του στη διοίκηση της ΕΟΠΕ να υπηρετεί. 

Αλλά, για να μην ξεχνιόμαστε, ο ίδιος παράγοντας στο πρόσφατο παρελθόν έθεσε βέτο στην ΕΟΠΕ, και αγνόησαν την πρόταση της ΕΠΕΣΘ, για την πρόσληψη της καταξιωμένης προπονήτριας Μαρίας Γαβαλά ως ΠΟΠ.

Δυστυχώς για το ελληνικό βόλεϊ όλοι αυτοί ανέλαβαν την ευθύνη να το πάνε στην επόμενη μέρα. Άλλωστε, τέτοιους θεματοφύλακες, προστάτες των θεσμών, των διοργανώσεων αλλά και εγγυητές της αξιόπιστης και φερέγγυας λειτουργία της Ομοσπονδίας, αφού τους βρήκαμε και τους επιλέξαμε, καλό είναι να τους κρατήσουμε και να τους χαιρόμαστε.

ΥΓ. Η αλλαγή ώρας στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναχαϊκή τι εξυπηρετούσε; Μήπως ο «ιός» της ΕΟΠΕ που χτύπησε το Κύπελλο Γυναικών εξαπλώθηκε και στο Κύπελλο Ανδρών και τις ομάδες της Volleyleague