Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ

Και το copy-paste λάθος το κάνουν…
Οι επιλογές της διοίκησης και των διοικούντων συντέλεσαν, εξ αρχής,  στην υποβάθμιση του θεσμού του Κυπέλλου ανδρών. Σε πρώτη φάση, με την απόφαση να γίνει μόνο με τις ομάδες των εθνικών κατηγοριών, ενώ στη συνέχεια οι ομάδες των μελών του ΔΣ να μη δηλώσουν συμμετοχή ή και αυτές που δήλωσαν να πηγαίνουν με ελλιπή ομάδα.

Τελικά, ήρθε και η χαριστική βολή, και αυτή την φορά από την ίδια γραφική εκδοχή της διοίκησης, αυτού του θιάσου της ΕΟΠΕ, που έχει την ευθύνη του Ελληνικού βόλεϊ.

Παρέλειψαν να αποσαφηνίσουν επαρκώς στην προκήρυξη του κυπέλλου, κάτι που προβλεπόταν στις προκηρύξεις των τελευταίων χρόνων, ότι αν η κλήρωση στη β’ φάση (αποτελείται από 1η & 2ηαγωνιστική) έφερνε αντιπάλους ομάδες διαφορετικών κατηγοριών, ο αγώνας (ανεξάρτητα από αγωνιστική) θα γίνεται στην έδρα της ομάδας της κατώτερης κατηγορίας.

Σα να μην έφθανε η παράλειψη τους, φρόντισαν, για να μην κουράζονται, να κάνουν εξακολουθητικά τις κληρώσεις 1ης & 2ης αγωνιστικής και να τις ανακοινώσουν, μέσω του γραφείου τύπου (εδώ & εδώ), χωρίς καμία πρόνοια για το τι θα γινόταν αν ομάδα της Α2 προκρινόταν στην επόμενη φάση.

Έτσι, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης (Volleyleague) ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, για να προσβάλει τον ορισμό του παιγνιδιού με την ΑΕΚ (Α2 Εθνικής Κατηγορίας) στο γήπεδο της δεύτερης, επειδή δεν το αναφέρει η προκήρυξη. Γιατί δεν το αναφέρει η προκήρυξη του κυπέλλου;

Γιατί απλά ξέχασαν ή παρέλειψαν να το αντιγράψουν από αυτήν της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Η ζημιά στο θεσμό ήδη έχει γίνει, ανεξάρτητα από την προσφυγή, αν γίνει, και το αποτέλεσμά της.

Αν η προσφυγή κατατεθεί θα αποτελέσει την χαριστική βολή στην αξιοπιστία όχι μόνο του θεσμού αλλά και της Ομοσπονδίας. Ο κίνδυνος να μην τελειώσει στις προγραμματισμένες ημερομηνίες ο θεσμός είναι μόνο μια παράμετρος της παρωδίας.

Οι «χαϊδεμένοι» υπάλληλοι του Γιώργου Καραμπέτσου,  με χρόνια ειδίκευση στην έκδοση προκηρύξεων που περιπλέκουν αντί  να αποσαφηνίζουν τις διαδικασίες διεξαγωγής των διοργανώσεων,  ακολουθούν το δρόμο που ο ίδιος χάραξε και έχουν κάνει την ΕΟΠΕ «παιδική χαρά». 

Με διάλειμμα για τσιγάρο, ανά 20’ εργασίας και σουβλακοκατάσταση με την πρώτη ευκαιρία, και πάντως τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, πως να εκδοθεί προκήρυξη χωρίς παραλείψεις;

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ δίνει το στίγμα, αλλά παίρνει και τις αποφάσεις, κάνοντας «εξυπηρετήσεις» σε κάθε κατεύθυνση. Αυτός ενθαρρύνει με τις επιλογές του αλλά και την συμπεριφορά του, την συναλλαγή, την ανεμελιά, την αγενή συμπεριφορά, την αδιαφορία και την χαλάρωση της υπηρεσίας.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ έδωσε εντολή στον πρόεδρο της Επιτροπής πρωταθλημάτων, Χρήστο Σύλλα να αγνοήσουν τις ημερομηνίες, που οι ίδιοι καθόρισαν, στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών κάνοντας μπάχαλο και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Όταν μάλιστα, κάποια σωματεία βγαίνουν στα κάγκελα υπερασπιζόμενα το αυτονόητο που δεν είναι τίποτα άλλο από την εφαρμογή των κανονισμών, ο πρόεδρος σφυρίζει αδιάφορα, αφού βολεύεται, που οι ευθύνες πέφτουν στις πλάτες της επιτροπής πρωταθλημάτων.
Για άλλη μια φορά η απουσία πολιτικής καθορίζει την εικόνα της ΕΟΠΕ. Η μικροπολιτική των διοικούντων, οι ρουσφετολογικές παροχές σε συνδυασμό με την «χαλάρωση» και την υπολειτουργία της «υπηρεσίας» είναι οι καταστροφικές συνέπειες και τα συμπτώματα της εποχής του Γιώργου Καραμπέτσου και των αρχών διοίκησης που περιγράφονται με δυο λέξεις για το ελληνικό βόλεϊ «τάζω και απειλώ».

Οι συνέπειες αυτής της λογικής είναι η διάλυση των Εθνικών ομάδων, η υποβάθμιση και γελοιοποίηση των διοργανώσεων (πρωταθλημάτων -κυπέλλου) και ο διασυρμός αυτού που οριοθετούμε και περιγράφουμε ως βόλεϊ. Όλα αυτά με την αιγίδα και την υπογραφή του Γιώργου Καραμπέτσου και της χειρότερης διοίκησης της Ομοσπονδίας, από ιδρύσεως της.