Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ


Χιονάτες και Χιονάνθρωποι
Στο αποκορύφωμα της έχει φθάσει η επικοινωνιακή τακτική που έχει επιστρατεύσει και απρόσκοπτα επικεντρώσει το γραφείο τύπου της ΕΟΠΕ, για την προβολή του snow volley. Αγγίζει τα όρια της γραφικότητας και της φαιδρότητας, με την αγωνιώδη προσπάθεια να δώσει υπόσταση σε μία διοργάνωση, που αφορά εκ των πραγμάτων λίγους αθλητές, με κριτήρια πρωτόγνωρα ανεπαρκή και αφελή για τα δεδομένα και το μέγεθος του αθλήματος μας.

Το σκεπτικό των δυο «μακιγιέρ» του προέδρου της ΕΟΠΕ, είναι απλοϊκό, ρηχό και μονοδιάστατο.

Κατευθύνεται από μια αβάσταχτη ελαφρότητα, σπάνια για ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό, και εκπροσωπούν μια Ομοσπονδία, αφού υποβαθμίζουν και υποτιμούν την πραγματική διάσταση ενός αθλήματος και μιας υπό συζήτηση «νεότευκτης» εκδοχής του, ως υπόθεση κάποιων celebrities, παλαιμάχων αθλητών ακόμη και άλλων αθλημάτων και όσων επίσης τυγχάνει να έχουν κάποια ψευτοαναγνωρισιμότητα ανεξάρτητη και άσχετη, της Ομοσπονδίας και του αθλήματος, που ετάχθησαν και αμείβονται να υπηρετούν.

Αυτή την «επωνυμία» φροντίζουν να αξιοποιούν και προσπαθούν με τις ανά διήμερο ανακοινώσεις συμμετοχής συγκεκριμένου τύπου προσώπων να προβάλλουν. Η παρέλαση ονομάτων όπως πχ. Δέσποινα Καμπούρη, Ευαγγελία Τσιορλίδα κλπ. είναι για τις «χιονάτες» του γραφείου τύπου τα πρόσωπα που ανακάλυψαν ότι θα δώσουν αίγλη και αξία σε ένα «νεόκοπο» άθλημα - εγχείρημα.

Αφελείς, αδαείς και χωρίς σύνθετη σκέψη δείχνουν ότι ακολουθούν την επιδερμική προσέγγιση και ημιμαθή πρακτική του Γιώργου Καραμπέτσου και των συνεργατών του.

Αγνοούν, παρότι η επαφή τους με το άθλημα δεν το δικαιολογεί - όλοι αυτοί που είναι δεμένοι στο «άρμα» του Γιώργου Καραμπέτσου - ότι διοικούν, εκπροσωπούν και κατευθύνουν ένα άθλημα: (α) με εκατοντάδες ενεργά σωματεία, (β) με δεκάδες χιλιάδες αθλήτριες και αθλητές, με χιλιάδες δελτία, τόσα που δυσκολεύονται να καλύψουν την έκδοση και αρχειοθέτησή τους οι υπάρχουσες κτιριακές υποδομές, (γ) με εκατοντάδες αγώνες κάθε εβδομάδα ανά τη χώρα, τόσους που δεν επαρκούν οι διαιτητές για την πραγματοποίησή τους (δείτε εδώ), (δ) με αναφορά και αντιστοιχία σχεδόν σε κάθε ελληνική οικογένεια. 

Αυτό το άθλημα, παρόλο που η μαζικότητα του δεν είναι ανάλογη των διακρίσεων, είναι άδικο να προσδιορίζεται από τις δηλώσεις και να περιορίζεται στις ορέξεις μιας εφήμερης επωνυμίας, επειδή έτσι ευκαιριακά αντιλαμβάνονται ότι τους εξυπηρετεί στα «γλυκά όνειρά τους».

Αγνοούν, παρότι η επαφή τους με το άθλημα δεν το δικαιολογεί, ότι αν και βρίσκεται με ευθύνη τους σε ελεύθερη πτώση, υπάρχουν αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονται στο εξωτερικό και αποτελούν τα φυσικά πρότυπα για τα οποία οφείλουν να ενδιαφερθούν και να προβάλλουν, για να δημιουργήσουν κίνητρο συμμετοχής, και όχι οι τηλεπερσόνες μιας χαριτωμένης αλλά εικονικής πραγματικότητας.

Μετά την γιορτή των Αποκριών θα περάσει και η διοργάνωση του snow volley και το μόνο που θα προσφέρει είναι να εμπλουτίσει τις αναμνήσεις των διοικούντων, των παρατρεχάμενων και των celebrities γ’ διαλογής για τις χειμερινές διακοπές τους.

Αυτό που θα μείνει στο άθλημα, θα είναι το κόστος της φιέστας και η πεποίθηση ότι έχουμε εμπιστευτεί τις τύχες του αθλήματος μας, σε αυτούς που εκπληρώνουν τον προορισμό τους ως διοίκηση, στα φλας μίας φωτογράφησης και την αναγνώριση της φωτογραφίας τους στην δημοσιογραφική ανταπόκριση της διοργάνωσης.

Βιώνουμε, δυστυχώς, την ανυπαρξία της διοίκησης ενός μεγάλου αθλήματος και την προσπάθεια της να το ελέγξει, περιορίζοντας το, στο μέτρο των δυνατοτήτών της.