Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ

Οι σκιές του παρελθόντος...
Οι υποχρεώσεις από το μακρινό παρελθόν φαίνεται ότι ακολουθούν, δεσμεύουν και καθορίζουν την πολιτική και τις επιλογές του Γιώργου Καραμπέτσου. Η «ανακάλυψη» του snow volley και η αναζήτηση της επιτυχίας, που δεν ήρθε σε Εθνικές ομάδες (Σάλας και άμμου) αλλά και στις διοργανώσεις (πρωταθλήματα, κύπελλο) όπου γνώρισαν την υποβάθμιση και το διασυρμό, δείχνει ότι αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο που ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ως αντιστάθμισμα, την ψάχνει, τη διεκδικεί και την κυνηγά, στα βουνά και στα χιονοδρομικά κέντρα.

Η αναζήτηση μιας ευκαιριακής επιτυχίας μοιάζει να αποτελεί αυτοσκοπό αφού δεν υφίσταται, ούτε έχει εκδηλωθεί και αποτιμηθεί σε κανένα τομέα ευθύνης και δράσης της Ομοσπονδίας, από τότε που ανέλαβε τις τύχες της η συγκεκριμένη διοίκηση.

Θεωρούν λοιπόν, ευκολότερο να αναζητηθεί η «επιτυχία» σε ένα υπό εκκόλαψη άθλημα, όπου θα παίζεις μόνος (χωρίς ανταγωνισμό) για να διεκδικήσεις πρωτιές και διακρίσεις. Επιπλέον στόχος του Γιώργου Καραμπέτσου είναι η υλοποίηση μιας στρατηγικής παροχών για τα μέλη του ΔΣ και των Επιτροπών της ΕΟΠΕ που συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις.

Η δυνατότητα που δρομολογείται «για διακοπές για όλους» και «όλο το χρόνο» εξασφαλίζει στόματα ερμητικά κλειστά, και την «χρυσή σιωπή» μπρός στον καθημερινό διασυρμό και στην απαξίωση που σήμερα βιώνει ολόκληρο το Ελληνικό βόλεϊ.

Ταυτόχρονα, το snow volley αποτελεί και μια μοναδική ευκαιρία ανταπόδοσης των υποχρεώσεων ζωής, που αισθάνεται ότι οφείλει ο Γιώργος Καραμπέτσος στον πατέρα του Παύλου, Θανάση Μπελιγράτη. 

Η τοποθέτηση του Παύλου Μπελιγράτη ως υπεύθυνου ανάπτυξης του snow volley, καθώς και οι δηλώσεις του «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Καλάβρυτα» αν δεν προκαλούσαν το περί δικαίου αίσθημα των σωματείων και την νοημοσύνη των ανθρώπων του αθλήματος, θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν τουλάχιστον προκλητικά αφελείς.

Ιδιαίτερα όταν ο γιος του πρώην προέδρου της ΕΟΠΕ δεν έχει αποδείξει σε κανέναν, ποτέ και πουθενά ότι μπορεί να υποστηρίξει στοιχειωδώς σε γνωστικό επίπεδο ή κατοχής εφοδίων, οιανδήποτε δράση (για volley, beach volley) ακόμη και αν ανακαλύπτοντας το snow volley χρειαστεί να γνωρίσει και να ανακαλύψει και άλλες εκδοχές και πτυχές του βόλεϊ.

Επίσης όταν για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες (και να διασυρθεί χάνοντας από την Εθνική ομάδα beach volley της Νοτίου Αφρικής) οι ανταγωνιστές του για την θέση στην Εθνική ομάδα, εν μία νυχτί, ονομάστηκαν προπονητές με εξωφρενικά συμβόλαια.

Άλλωστε ο Γιώργος Καραμπέτσος με την επιλογή Παύλου Μπελιγράτη δεν στέκεται στην ουσία των πραγμάτων, αλλά «ξεχρεώνει» την βοήθεια του πατέρα του Θανάση, όσο ήταν διαιτητής με την προώθησή του στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο.

Ο Παύλος θα απολαύσει ταξιδάκι αναψυχής ως συνοδός στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αυστρία, δαπανώντας τα χρήματα που με την μορφή παραβόλων πληρώνουν τα σωματεία ή στην καλύτερη περίπτωση δημόσιο χρήμα από αυτό που σήμερα δεν υπάρχει για να αντιμετωπιστεί η καθημερινότητα της ΕΟΠΕ.

Για να το κάνουμε πιο απλό στους αναγνώστες, στα Καλάβρυτα θα γίνει ένα άτυπο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι νικητές του τουρνουά θα μεταβούν ως αντιπροσωπευτική Εθνική ομάδα (πως αλλιώς;) με τη συνοδεία του Παύλου Μπελιγράτη στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αυστρία (πληροφορίες εδώ).

Επομένως, ο Παύλος δεν θα είναι υπεύθυνος ανάπτυξης, αλλά Ομοσπονδιακός προπονητής, έστω και στο Snow Volley. Με αυτή την ιδιότητα θα ταξιδέψει, με αυτή θα κάνει τις δημόσιες σχέσεις του στα αυστριακά βουνά.

Στο ερώτημα ποιους αθλητές θα συνοδέψει θα πρέπει να απαντήσει η ΕΟΠΕ γιατί την ίδια ημέρα με το άτυπο Πανελλήνιο των Καλαβρύτων διεξάγονται κανονικά τα επίσημα πρωταθλήματα. Επομένως ποιοι θα πάρουν μέρος; Ποιο θα είναι το αγωνιστικό τους επίπεδο, ώστε να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο εξωτερικό;

Και αν απλά είναι ερασιτέχνες sportsmen θα τους πληρώσουμε εισιτήρια, διαμονή, διατροφή, όταν οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών δε δηλώνονται στο European League και οι αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες δε παίρνουν μέρος στα Βαλκανικά πρωταθλήματα;

Για όσους αγαπούν την ιστορία ας ξαναθυμηθούμε τα γεγονότα. Είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει στη ερμηνεία και κατανόηση της σημερινής πραγματικότητας.

Δείτε εδώ: