Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ


Στο δρόμο που χάραξε ο πρόεδρος
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο ορισμός των διαιτητών του κυπέλλου γυναικών που θα διεξαχθεί στην Σαντορίνη (2-3/2018) από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Δείτε εδώ). Η παρουσία τριών, τουλάχιστον, διαιτητών επιβεβαιώνει την ύπαρξη παρά-διαιτητικού κυκλώματος που προωθεί όσους έχουν αποτελέσει μέλη του, έχουν ενεργά αναμιχθεί στην προεκλογική εκστρατεία του Γιώργου Καραμπέτσου και έχουν επιδείξει πίστη, υπακοή και δουλοπρεπή στάση στο συγκεκριμένο σύμπλεγμα εξουσίας.

Το σύστημα εξουσίας της σημερινής διοίκησης της ΕΟΠΕ έχει επαναφέρει τη συναλλαγή, το ρουσφέτι και την ανταποδοτική λογική, ως τον αποκλειστικό μηχανισμό αξιολόγησης και το μοναδικό τρόπο επιβράβευσης και ανέλιξης, αθλητών, σωματείων, παραγόντων, προπονητών, δημοσιογράφων, και βέβαια διαιτητών.

Με την αναφορά μας Υπόγειες διαδρομές στις 17/3/2017 (Δείτε εδώ) είχαμε περιγραψει τι σηματοδότησε ο διορισμός Αντωνούλη στη προεδρία της ΚΕΔ, και η προώθηση συγκεκριμένων προσώπων παραγκωνίζοντας την αξιοκρατική εξέλιξη των διαιτητών. Έχει πλέον καλύψει και διαβάλλει ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού βόλεϊ η παλαιοκομματική λογική του Γιώργου Καραμπέτσου, τόσο με την επιλογή συνεργατών, όσο και με την περιστασιακή και χωρίς όρους και αρχές, με μόνο κίνητρο τη συναλλαγή, προσέγγιση του αθλήματος μας.

Πρόσωπα και φορείς βιώνουν την αλλοτρίωση, την απαξίωση, την προσέγγιση με όρους «εξυπηρετήσεων», με αντάλλαγμα την τοποθέτηση τους σχετικά με τα διοικητικά του βόλεϊ. 

Φαντάσματα από το παρελθόν αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι σε ετοιμότητα, αφού έχουν δρομολογήσει να απολαύσουν παρασιτικά την καλοπέραση που τα τελευταία χρόνια είχαν στερηθεί.

Ως βδέλλες έχουν κολλήσει στο Ελληνικό βόλεϊ, με την προτροπή και τις παρεμβάσεις του Γιώργου Καραμπέτσου και της παρέας του, αποτελώντας κύριο εξάρτημα ενός μηχανισμού, που στοχεύει αποκλειστικά να αναπαράγει την εξουσία του.

Καθημερινά με την ενθάρρυνση τέτοιων πρακτικών αλλοιώνεται ο χαρακτήρας και η φυσιογνωμία του αθλήματος μας, παραγνωρίζοντας την αρχή, ότι όταν κάποιος ευνοείται προωθούμενος, κάποιος άλλος αδικείται, αφού χάνει αυτό που άξιζε να πάρει.

Στην προκειμένη περίπτωση των διαιτητών η ανάδειξη αυτής της πολιτικής βοηθά τη δημιουργία και εφαρμογή της αρχής των συγκοινωνούντων δοχείων (Ομοσπονδία - διαιτητές), με δεδομένο το γεγονός, ότι ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ προέρχεται από το χώρο και με τις προσωπικές του συμπάθειες διαμορφώνει το πλαίσιο και το μέγεθος της διαπλεκόμενης σχέσης.

Ο ορισμός των διαιτητών του F4 του κυπέλλου γυναικών που αναφέραμε, αφορά περιπτώσεις διαιτητών που προωθούνται σε βάρος αξιότερων συναδέλφων τους. Αφορά περιπτώσεις διαιτητών που έκαναν τους συγκεντρωσιάρχες του προέδρου της ΕΟΠΕ, έχουν προσωπική σχέση με ανθρώπους με θεσμική εξουσία, ή ακόμη διαιτητών που η δράση τους ευνοούσε, ευκαιριακά, τα σχέδια του προέδρου της ΕΟΠΕ, σε κάποια συγκεκριμένη συγκυρία.

Ο φαύλος κύκλος της ευνοιοκρατίας και της αναξιοκρατίας είναι πλέον εμφανής. Από τα Καλάβρυτα, με συνέχεια στη Σαντορίνη, ξεκίνησε η κοσμοπολίτικη ξενάγηση των μη ομιλούντων μελών του ΔΣ και των παρατρεχάμενων - παρασίτων μιας χρεοκοπημένης Ομοσπονδίας.

Υ.Γ. Υπάρχει καλύτερη απόδειξη της σπατάλης χρημάτων από την ΕΟΠΕ και της κατάχρησης της φιλοξενίας των νησιωτών από ότι ορίστηκαν 5 διαιτητές για 3 αγώνες σε 2 ημέρες, ενώ θα αρκούσαν 4; Κάποιος θα πάει Σαντορίνη, θα φάει, θα κοιμηθεί λες και περισσεύουν χρήματα. Δε ρωτάει ο Γιώργος Καραμπέτσος τον Περικλή Μπακοδήμο, που κάθε εβδομάδα είναι στο εξωτερικό, τι γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις στη CEV;