Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΣΕΡΒΙΣ – ΥΠΟΔΟΧΗ (16/02/2018)

Σερβίς
Το λόγο έχουν οι αναγνώστες
Με επιστολή του αναγνώστης από την Βόρεια Ελλάδα, επεσήμανε την αναγκαιότητα επαγρύπνησης, ενεργοποίησης και συσπείρωσης των προπονητών. Ευάριθμη κίνηση προπονητών που έχει ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να επεκταθεί στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα για να «αλλάξει» ο σύνδεσμος προπονητών και το άθλημα.

Η ΔΙΚΗ έχει σταθεί απέναντι, κριτικά, καταγγελτικά και αποκαλυπτικά στο πλαίσιο της διαπλεκόμενης σχέσης εξουσίας και συναλλαγής ΕΟΠΕ και ΣΕΠΠΕ, της θεσμικής εκτροπής και της εμπλοκής σε ένα «δούναι και λαβείν» σε βάρος της αυτονομίας της αξιοπιστίας και της προστασίας του αθλήματος που ο κάθε φορέας από την πλευρά του οφείλει να υπηρετεί.

Υποδοχή
Παρά την πίστη μας ότι η ανανέωση και αναβάθμιση της εκπροσώπησης των προπονητών είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της εικόνας του αθλήματος, η δική μας πρακτική είναι ανεξάρτητη, από τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και την αναγκαιότητα να καθαριστεί «η κόπρος του Αυγεία». Αυτό πρέπει να είναι αποτέλεσμα διεργασιών και ενεργειών στο συγκεκριμένο χώρο των προπονητών για να βγει από το τέλμα.

Σερβίς
Η 2η επιστολή
Η επιστολή αναγνώστη αναφέρθηκε στον προπονητή της προεθνικής ομάδας των Παμπαίδων και τις προσκλήσεις του. 
Συγκεκριμένα ο αναγνώστης μας θέτει το ερώτημα πως είναι δυνατόν να καλείται κατ’ εξακολούθηση αθλητής του Πανερυθραϊκού στην προεθνική ομάδα Παμπαίδων, ο οποίος είναι από τον Οκτώβριο τραυματισμένος, δεν αγωνίζεται στην ομάδα του και ενώ ήταν σε πρόγραμμα αποθεραπείας για 4 μήνες και από τον Μάρτιο θα μπει σε αγωνιστικό πρόγραμμα, ο Γιώργος Μπακοδήμος τον συμπεριελάμβανε σε όλες τις κλήσεις, ενώ ήταν γνωστό ότι δεν μπορούσε να προσφέρει.

Ο αναγνώστης θεωρεί ότι αυτό έγινε σε βάρος άλλων αθλητών που μπορούσαν να προσφέρουν και δεν πήραν τη θέση του. Χωρίς να μπούμε σε ονοματολογία ή έλεγχο των παραπάνω τα θέτουμε σε γνώση της κοινής γνώμης του αθλήματος που θα επιβεβαιώσει την ορθότητα του ερωτήματος-καταγγελίας.

Υποδοχή
Στο κλίμα τρομοκρατίας και φίμωσης κάθε διαφορετικής άποψης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και πληροφοριών που έχει επιβάλλει η διοίκηση του Γιώργου Καραμπέτσου είμαστε πολέμιοι. 

Υπερασπιζόμαστε τον πλουραλισμό απέναντι στην επιλεκτική ενημέρωση που έχουν επιβάλλει οι επικοινωνιακοί «μακιγιέρ» του προέδρου και «χιονάτες» του γραφείου τύπου της ΕΟΠΕ με μονομερή και ελεγχόμενη ροή πληροφοριών και την αναπαραγωγή τους από το site της διαπλοκής και τα υπόλοιπα μέσα τους. Θα παραμείνουμε στο πλευρό όσων διεκδικούν ένα καλύτερο άθλημα προβάλλοντας τις παθογένειες ενός συστήματος εξουσίας και τις διαστάσεις και τις παρενέργειες της διαπλοκής, της συναλλαγής και των χαμένων ευκαιριών.

Σερβίς
…και μία είδηση
Οι συνεργασίες της Ομοσπονδίας με προπονητές θα πρέπει να συζητούνται στην Επιτροπή Εθνικών ομάδων, να αποφασίζονται από το ΔΣ, να ανακοινώνονται από το Γραφείο τύπου και στη συνέχεια να δημοσιοποιούνται από τα ειδησεογραφικά sites του χώρου. Στην ΕΟΠΕ του Γιώργου Καραμπέτσου ακολουθείται η αντιστροφή διαδρομή. 

Οι νέες συνεργασίες ανακοινώνονται από τα sites και στη συνέχεια αποφασίζονται από το ΔΣ και αν χρειαστεί μαθαίνουν τα νέα και τα μέλη της επιτροπής Εθνικών ομάδων. Τελευταίο παράδειγμα η είδηση ότι τέθηκε στη διάθεση της ΕΟΠΕ  ο Χρήστος Πάτρας και αναμένει την αξιοποίησή του από το Γιώργο Καραμπέτσο (δείτε εδώ).

Υποδοχή
Τέτοιες «ειδήσεις» είναι ή προειδοποιητικές βολές ή υπενθυμίσεις ή απειλές. Πάντως, σοβαρές δεν είναι.