Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΣΕΡΒΙΣ - ΥΠΟΔΟΧΗ (12/02/2018)

Σερβίς
Σβήστηκαν σαν των βουνών το περυσινό το χιόνι
Σε μεγάλη κινητοποίηση βρίσκονται οι «χιονάτες» του γραφείου τύπου της ΕΟΠΕ, για τη διοργάνωση του show στο snow volley των Καλαβρύτων, αφού αποτελεί μονόδρομο για αυτούς η ανάδειξη της διοργάνωσης ενός νεόκοπου αθλήματος(;) και η απέλπιδα προσπάθεια, μέσα από αυτό, να διασκεδάσουν το ΔΙΑΣΥΡΜΟ και την ΑΠΟΤΥΧΙΑ, που χαρακτηρίζει τις επιλογές και τα αποτελέσματα της διετούς παρουσίας του Γιώργου Καραμπέτσου στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Οι σπατάλες όμως, σε μια εποχή που στερούν για παράδειγμα τη στοιχειώδη προετοιμασία στις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, τόσο στη σάλα και στην άμμο, είναι μάλλον λεπτομέρειες για τους διοικούντες και τις «έμμισθες γραφίδες» τους. Όσα υποσχέθηκε ο Γιώργος Καραμπέτσος για το άθλημα, που όπως έλεγε αγαπούσε και υπηρέτησε, ήταν γραμμένα στο χιόνι. Και εύκολα σβήστηκαν, σαν των βουνών το περυσινό το χιόνι.

Υποδοχή
Show στο snow ή snow στο show;
Η βιαστική επιστράτευση αθλητών του Beach Volley (Καραγκούνη, Κοτσιλιάνος) παλιών διεθνών αθλητών (Κουρνέτας) κουμπάρων δημοσιογραφούντων σε πρωινάδικα (Δέσποινα Καμπούρη) αποκαλύπτουν την τυχοδιωκτική πρόθεση και την επιδερμική προσέγγιση των πραγμάτων. Είναι ξεκάθαρο ότι το τελευταίο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι το άθλημα, που εκ του θεσμικού ρόλου, οφείλουν να υπηρετούν.

Το βασικό μέλημα του Γιώργου Καραμπέτσου είναι η εικόνα του και η διαχείριση της επικαιρότητας, την οποία, προσπαθούν να διαμορφώσουν με ανακοινώσεις, συνεντεύξεις και αναφορές σε τακτική βάση δημιουργώντας μια εικονική και ψεύτικη πραγματικότητα, που αποκρύπτει και συγκαλύπτει την κατάντια του αθλήματος μας.

Ένας συρφετός από διοικούντες, παρατρεχάμενους και (τάχα) celebrities θα φιλοξενηθούν στα Καλάβρυτα εγκαινιάζοντας τον θεσμό των «χειμερινών διακοπών» και αναβιώνοντας την εποχή που «μαζί τα έφαγαν» και χρεοκόπησαν την Ομοσπονδία με την προσφιλή τακτική «γραμμένα στο χιόνι». Οι πρωταγωνιστές μετά από τόσα χρόνια παραμένουν ίδιοι και πάντα έτοιμοι να ξαναζήσουν στιγμές ανάλογες, αυτοί και οι απόγονοί τους.