Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΟΠΕ

Λάβαμε επιστολή αναγνώστη προς τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, με αφορμή την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, στη Γενική Συνέλευση και στην κοπή της πίτας της Ένωσης των Σωματείων Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας. Ο αναγνώστης μας περιγράφει την εν γένει παρουσία του Γιώργου Καραμπέτσου στην εκδήλωση, την κουλτούρα που αναδεικνύει ο λόγος και η συμπεριφορά του, ενώ αναφέρεται στην εγκατάλειψη της Ένωσης από τη διοίκηση της ΕΟΠΕ.

Διαβάστε την επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,
Σας καλωσορίσαμε στην Ένωση μας, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή του Έβρου, της Θράκης-Ανατολικής Μακεδονίας. Μιας περιοχής, που όπως αναφέρατε σας θυμίζει πολλές καλές στιγμές από την θητεία σας στο βόλεϊ, τόσο σαν αθλητής, όσο και σαν διαιτητής και θέλετε να την συνεχίσετε σαν πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Η περιοχή μας βέβαια θα οφείλατε να γνωρίζετε ότι πέραν από την πληθώρα των καταξιωμένων αθλητών, που έβγαλε και τις αγωνιστικές επιτυχίες των ομάδων της σε εθνικό αλλά και πανευρωπαϊκό είχε και ένα άλλο μοναδικό στον ελλαδικό αθλητικό χώρο ποσόν, δίδαξε το ήθος, την ευπρέπεια και το ευ αγωνίζεσθαι σε όλες τις βαθμίδες, στον αγωνιστικό χώρο, στην κερκίδα, αλλά και στο διοικητικό επίπεδο.

Με αυτά τα βιώματα απ’ όλους μας μέσα σε αυτή την αίθουσα, που μαζευτήκαμε να σας υποδεχτούμε, να πραγματοποιήσουμε την γενική μας συνέλευση και να κόψουμε την πίτα μας σε ένα εορταστικό κλίμα, μας ξάφνιασε αρνητικά ο λόγος και ιδιαίτερα το ύφος σας.

Θέλω να σας θυμίσω ότι εδώ δεν ήρθαμε να σας ακούσουμε σαν έναν «Πειραιώτη» όπως αυτοχαρακτηριστήκατε αλλά σαν πρόεδρο της ΕΟΠΕ, που εκπροσωπεί και αγωνίζεται για την πρόοδο του ελληνικού βόλεϊ από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

Της ΕΟΠΕ, της τρίτης αθλητικής ομοσπονδίας, που τα τελευταία χρόνια εμείς τα επαρχιακά σωματεία καταντήσαμε να είμαστε οι ανώνυμοι σπόνσορές της, αφού την περίοδο των παχιών αγελάδων με την «κακοδιαχείριση» συσσωρεύτηκαν υπερβολικά χρέη, αλλά και πλέον αυτά τα λίγα χρηματικά ποσά που έχει να μοιράσει φθάνουν στην ένωσή μας καθυστερημένα και το κυριότερο η κατανομή γίνεται εις βάρος της Επαρχίας.

Θα περιμένουμε από εσάς για το ηθικό της υπόθεσης  να ψάξετε και να δείτε τι έγινα τα εκατομμύρια των επιχορηγήσεων την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων και να μην μας λέτε ότι τα πρακτικά των τότε διοικήσεων είναι «κλειδωμένα». 

Ευχαριστούμε, έστω και για την ολιγόλεπτη παραμονή σας στην Γ.Σ. μας, άλλωστε είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό το τροπάριο, οι οποιοιδήποτε παράγοντες έρχονται στην περιοχής μας φεύγουν εσπευσμένα λόγω φόρτου εργασιών και αναμένουμε μια καλή συνεργασία, με ειλικρίνεια, χωρίς αλληλοκατηγορίες, ιδιαίτερα με ήπιο λόγο, γιατί το άθλημα μας θέλει όλους…

Ένα παράγοντας Εβρίτικου Σωματείου