Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

Λάβαμε επιστολή που αναφέρεται στους ΠΟΠ, απευθύνεται στην ΕΣΠΕΜ και αφορά την ΕΟΠΕ, αφού αυτή έχει την ευθύνη επιλογής τους (η επιστολή παρατίθεται αυτούσια στο τέλος του κειμένου).

Από τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα και με έναν συνοπτικό έλεγχο που κάναμε βγαίνουν δύο συμπεράσματα:

1ο Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει προπονητής με τα συγκεκριμένα αρχικά που εργάζεται ως ΠΟΠ και αγωνίζεται ταυτόχρονα και ως αθλητής, τουλάχιστον την φετινή χρόνια (την περυσινή περίοδο υπήρχε στην συγκεκριμένη ένωση).
2ο Συμπέρασμα: Η καταγγελία έχει βάση αλήθειας αφού παρατηρώντας τα ονόματα που έχουν δημοσιοποιηθεί, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν  επιλεγμένοι ΠΟΠ που παράλληλα αγωνίζονται ως αθλητές/τριες.

Ένα πράγμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Η ευθύνη για την επιλογή και πρόσληψη των ΠΟΠ ανήκει στην ΕΟΠΕ

Οι Ενώσεις μπορούν να προτείνουν ονόματα προπονητών, δεν έχουν όμως τον τελευταίο λόγο στην λήψη απόφασης. Δεν αποφασίζουν οι Ενώσεις.

Για αυτό και η ευθύνη κάθε παράνομης ή παράτυπης απόφασης βαρύνει αποκλειστικά την διοίκηση της ΕΟΠΕ. Και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν ΟΛΟΙ.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή

Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής της ΕΣΠΕΜ και ταυτόχρονα εν ενεργεία αθλητής σε πρωτάθλημα της ένωσης;

Δεν προκύπτει ασυμβίβαστο μεταξύ προπονητή και αθλητή;

Στην ΕΣΠΕΜ που τον επέλεξαν ως περιφερειακό ομοσπονδιακό προπονητή έλεγξαν αν έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος;

Δεν γνωρίζουν ότι ο εν λόγω κύριος είναι εν ενεργεία πετοσφαιριστής και αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα Ανδρών της ίδιας ένωσης στην οποία παρουσιάζεται ως περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής;
Ο λόγος για τον κύριο Χ.Γ.

Παραθέτουμε:

ΑΡΘΡΟ 6ο

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

1. Οι ασκούντες το επάγγελμα του προπονητή Πετοσφαίρισης απαγορεύεται να είναι μέλη αθλητικών σωματείων που καλλιεργούν το άθλημα της Πετοσφαίρισης, εν ενεργεία Πετοσφαιριστές, διαιτητές Πετοσφαίρισης ή διαμεσολαβητές Πετοσφαιριστών.

3. Όποιος κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή από τη Γ.Γ.Α. δεν μπορεί να διατηρεί την αθλητική του ιδιότητα και να αγωνίζεται σε επίσημους αγώνες του αθλήματος για το οποίο κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος, εκτός εάν έχει καταθέσει την άδειά του στην οικεία αθλητική ομοσπονδία (παρ. 11, άρθρο 31, Ν.2725/1999).